Борис Філатов вручив медалі полісменам, які врятували дитину та трьох дорослих з-під криги на Дніпрі

09.03.2021 16:40   -

9 березня мер Дніпра Борис Філатов вручив пам’ятні медалі «Захиснику Вітчизни» патрульним поліцейським, котрі нещодавно врятували людей з-під криги на Дніпрі. Почесні нагороди отримали лейтенант Сергій Міняйло та капрал поліції Олег Предвічний.

«Такими медалями ми нагороджуємо насамперед учасників АТО/ООС. Утім, захищати батьківщину можна не лише на лінії зіткнення, на лінії фронту. Робити це можна і потрібно також на своєму робочому місці. Ви показали приклад героїзму. Велике вам дякую», — сказав Борис Філатов, вручаючи полісменам відзнаки. 

Самі поліцейські кажуть: хоча для обох саме така операція порятунку відбувалася вперше, побачивши тоді ситуацію, діяли автоматично — одразу кинулися на допомогу.

«Ніхто не думав, як усе могло закінчитися. Просто побігли і зробили гарну справу», — розповідає Сергій Міняйло, і наголошує: і дорослі, і діти повинні пам’ятати правила безпеки та дотримуватися їх. 

В операції, що тривала близько пів години, допомагали також місцеві — надали трос і драбину.

«Дякую громадянам. Небайдужим містянам, які були перші на цій кризі, і також намагалися врятувати людей», — зазначає Олег Предвічний.

Нагадаємо, що 28 лютого на Перемозі кілька дітей і дорослих провалились під кригу – їх дивом вдалось врятувати.