Борис Філатов розповів про важливі рішення 33-ї чергової сесії міськради Дніпра

20.06.2018 14:15   -
Автор:

33-тя чергова сесія міськради Дніпра 20 червня тривала лише 25 хвилин, та попри це депутати ухвалили низку важливих рішень. Мер Борис Філатов назвав це черговим доказом злагодженої роботи міськради. Пришвидшити перебіг засідання вдалося завдяки плідній праці під час погоджувальної ради, яку зазвичай проводять напередодні сесії.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на прес-службу міськради.
«Раніше на погоджувальну раду приходили представники фракцій і груп так званої більшості. Потім поступово, у міру заспокоєння політичного клімату в місті, почали долучатися й опозиційні депутати. Я переконаний, що коли ми – незалежно від політичних уподобань – прагнемо захищати інтереси територіальної громади, то не треба влаштовувати в залі балаган. Для обговорення найгостріших питань є, зокрема, депутатські комісії», – сказав Борис Філатов під час брифінгу 20 червня.
Читайте также: У Дніпрі з’явиться Інспекція з питань паркування
Так, основне рішення, яке ухвалили під час сесії, стосувалося допорогових закупівель у системі ProZorro. Йдеться про певні винятки для належного фінансування об’єднань домовласників, а також для проведення проектних робіт. Зміни стосуються також коштів депутатів міста, області та народних обранців. За словами Бориса Філатова, траплялися прецеденти, коли наприкінці бюджетного року народні депутати пропонували мільйонні суми на розвиток міста, однак через забюрократизовану процедуру ці кошти не могли освоїти.
Читайте также: Днепропетровский губернатор прокомментировал увеличение дохода на 1,9 миллиарда гривен
«Було чимало політичних спекуляцій. Та ProZorro ніхто не збирався скасовувати, навіть найрадикальніші депутати. У депутатського корпусу були різні пропозиції: повернутися до межі, передбаченої чинним законодавством. Моя принципова позиція – не треба нічого змінювати. Попри тиск на мене з боку виконавчих органів і депутатського корпусу, я сказав: «Такого не буде. 200 тисяч ми не повертатимемо», – додав Борис Філатов і зауважив: нині у Дніпрі діють чи не найсуворіші умови використання системи ProZorro в країні.
Крім цього, під час засідання депутати ухвалили стратегію позиціонування й просування бренда Дніпра, створили управління, яке опікуватиметься культурною спадщиною міста, та Інспекцію з питань паркування. А ще мерія прийняла у комунальну власність безхазяйні мережі освітлення на понад 300 вулицях.