Борис Філатов планує скоротити більше 600 чиновників міськради

10.02.2021 10:31   -

Сьогодні, 10 лютого, у Дніпрі відбувається позачергове засідання міської ради. Одне із питань – скорочення штату працівників.

На засідання зібралося 59 депутатів. На порядку денному – фінансово-бюджетні питання, утворення комісії з питань присвоєння звання «Почесний громадянин міста Дніпра» на період повноваження міської ради VІІІ скликання. Міські обранці мають затвердити нову структуру виконавчих органів Дніпровської міської ради та загальну кількість працівників“, – йдеться у прес-релізі міськради Дніпра.

Скорочення чиновників раніше, 8 лютого, анонсував сам міський голова Дніпра Борис Філатов.

Довожу до вашего сведения, что в среду, 10 февраля, я созываю внеочередную сессию городского совета, на которой будут рассмотрен фактически один блок вопросов: оптимизация структуры мэрии. В результате мы сократим количество чиновников и других работников городского хозяйства на 655 человек“, – написав Філатов у Фейсбук.

Міський голова відзначив, що йдеться не про популістичні заходи, що можуть подаватися як “розгон дармоїдів”, – йдеться про оптимізацію системи управління, поєднання схожих департаментів та відділів, запровадження цифрових сервісів з надання послуг.

Я бы сразу хотел упредить разговоры, что «Филатов разогнал почти 700 дармоедов». Просто жизнь не стоит на месте, где-то мы объединяем коммунальные предприятия, где-то сокращаем лишний административный персонал, где-то убираем задвоенный функционал, а где-то заменяем перекладывание бумаг цифровыми технологиями“, – пояснив мер.

Міський голова підкреслив, що звільненим працівникам буде запропоновано альтернативну роботу і їх трудові права будуть захищені.

Скорочення чиновників викликано укрупненням районів та районних закладів. Раніше повідомлялось про поєднання міських медичних закладів у Дніпрі. Мер Дніпра наголосив, що цей процес триватиме і торкнеться також культурних та інших громадських установ – це дозволить оптимізувати витрати міського бюджету.

Оговорюсь сразу, что это уже второй этап оптимизации структуры городского хозяйства. На первом этапе, как вам известно, мы пошли по пути укрупнения городских медицинских учреждений.Далее, на очереди, городские библиотеки, дворцы культуры, спортивные школы и пр.“, – наголосив Борис Філатов.