Борис Філатов обговорив з атовцями можливості працевлаштування

10.10.2017 17:30   -
Автор:

10 жовтня міський голова Дніпра Борис Філатов зустрівся з ініціативною групою атовців. У ході робочої наради з бійцями, які після повернення з фронту змогли започаткувати власний бізнес, обговорили перспективи того, як місто може допомогти армійцям працевлаштуватися у мирному житті.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Борис Філатов також запросив до діалогу очільників профільних відомств міськради. Він наголосив: лише спільними зусиллями можна отримати конкретні результати. «Місто є великим роботодавцем, здатним запропонувати чималу кількість контрактів. Зокрема, це можуть бути будівельні бригади – ліцензовані фірми, де більшість працевлаштованих є атовцями. На це можуть виділятися муніципальні підряди», – зазначив мер.
Борис Філатов зауважив, що мерія Дніпра готова організаційно сприяти атовцям із реалізацією їхніх підприємницьких проектів. Щоб отримати консультації або допомогу з оформленням документів, необхідно звернутися до управління з питань АТО, членів їхніх сімей та внутрішньо переміщених осіб департаменту соціальної політики міськради (вул. Шевченка, 11, 1 поверх, тел.: 745 00 95, 745 00 68).
Також у мерії планують створити систематизований список, де буде вказано, якими професіями володіють бійці АТО. Такий перелік допоможе більш ефективно формувати пропозиції з працевлаштування колишніх армійців. Серед пріоритетних робочих місць залишаються посади у приватному бізнесі, організованому самими учасниками АТО. Також є багато вакансій у комунальних підприємствах мерії.
Разом з тим, торгові ліцензії армійцям можна буде видавати лише після затвердження єдиних правил торгівлі. У мерії готові сприяти й компаніям, де більшість працівників є атовцями, з орендою комунальних приміщень. Водночас, ініціативна група колишніх армійців пропонує створити бізнес-інкубатор, де бойові побратими зможуть ділитися один з одним успішними підприємницькими практиками. Такі робочі зустрічі у мерії Дніпра планують проводити і надалі.