Бойовики вчинили чергові провокації на Донбасі

12.08.2020 09:49   -

Терористичні угруповання на Донбасі не перестають чинити провокації, прагнучи змусити українські війська відповідати вогнем, що приведе до нової ескалації конфлікту.

Так, за минулу добу бойовики двічі порушували решим припинення вогню, стріляючи в бік українських позицій.

11 серпня на ділянках відповідальності наших підрозділів було зафіксовано 2 порушення режиму припинення вогню з боку збройних формувань Російської Федерації. Зокрема, неприцільні постріли з підствольного гранатомету лунали поблизу Мар’їнки, а зі стрілецької зброї противник вистрілив біля Широкиного. Оскільки, як і в попередні дні, постріли були провокативними, то наші військовослужбовці на них не реагували та вогонь у відповідь не відкривали“, – сказано в повідомленні штабу ООС.

За поточну добу вже зафіксовано одну провокацію – неподалік Мар’їнки з боку збройних формувань РФ пролунало кілька неприцільних черг зі стрілецької зброї.

Втрат і поранених серед українських вояків немає. Наші захисники дотримуються режиму припинення вогню і вогонь по терористах не відкривають.

Втім, постає питання – скільки ще наші військові зможуть витримувати ось такі провокації і психологічний тиск, що чинять окупанти?