BMW оголосила про перемогу над Mercedes у продажах автомобілів

05.01.2022 09:52   -

Виробник автомобілів BMW вперше з 2015 року випередив Mercedes у річних продажах автомобілів преміум-класу. Про це повідомив глава відділу продажів автовиробника з Мюнхена Пітер Нота, пише Forbes з посиланням на Bloomberg

«З гордістю заявляємо про позицію номер один бренду BMW у світовому автомобільному сегменті преміум-класу в 2021 році», – підкреслив він.

Компанія BMW ще не надала докладних даних про продаж за рік, вони будуть оприлюднені 12 січня, уточнив прес-секретар компанії. Але більшу частину року продажі автомобілів BMW перевищували показники Mercedes.

За підсумками третього кварталу автовиробник з Мюнхена продав 1,8 млн автомобілів преміум-сегменту, а його конкурент зі Штутгарта – 1,5 млн (до статистики не увійшли продажі Mini від BMW; Smart та вантажні мінівени від Mercedes).

Раніше повідомлялося, що за перші дев’ять місяців 2021 року було продано 1,7 млн автомобілів під брендом BMW, що перевищує показник Mercedes-Benz у Daimler більш ніж на 112 000 автомобілів.

Агентство зазначає, що BMW менше за конкурентів постраждав від глобальної нестачі напівпровідників, в результаті якої виробничі лінії інших автовиробників працювали з перебоями.

Напередодні прес-служба Mercedes повідомила, що дефіцит чипів, як і раніше, відчуватиметься у галузі протягом першої половини 2022 року.

Раніше повідомлялося, що німецькі екологи мають намір судовим шляхом змусити автомобілевиробників BMW і Mercedes-Benz в найближчі роки відмовитися від двигунів внутрішнього згоряння, розповіло Deutsche Welle.