Блок Порошенка хоче провести в Раду 300 своїх представників, – Томенко

07.10.2014 10:01   -
Автор:

6 жовтня у Дніпропетровську відбувся брифінг з представленням кандидатів від Блоку Петра Порошенка на позачергових виборах народних депутатів України 26 жовтня.
В заході взяли участь радник Президента України, народний депутат Микола Томенко, народний депутат України, керівник Дніпропетровського територіального виборчого штабу партії “Блок Петра Порошенка” Андрій Павелко та голова Дніпропетровського обласного осередку партії Гліб Пригунов.
У своєму виступі Микола Томенко наголосив, що основним критерієм при формуванні виборчого списку Блоку Петра Порошенка були критерії професіоналізму та прийняття стратегічного плану розвитку країни Президента, пише ДНІПРОГРАД.
«До справи формування команди слід підходити відповідально. Як на мене, експерименти з футболістами, співаками і таке інше показали свою хибність. Так, у нас є в списку журналісти, але це люди, які досягли певного рівня й показали себе фахівцями. Їх задача – гуманітарний блок, забезпечення свободи слова, дерегуляція ЗМІ. Ми взяли представників громадськості, але той самий Черненко є на сьогодні чи не найбільшим фахівцем в країні з виборчого права, буде займатися новим виборчим законодавством», – пояснив Микола Томенко.
За його словами, державність та законотворчість не береться нізвідки і цьому не навчишся за рік чи навіть каденцію. Натомість виборчий список партії Блок Петра Порошенка включає достатньо професійних особистостей, аби самостійно сформувати уряд в разі потреби.
Крім цього, народний депутат розповів, що мета БПП на виборах 26 жовтня – отримати за партійним списком та по мажоритарці 300 народних депутатів.
«Деякі журналісти «відкривають таємницю», ніби Порошенко хоче, аби в нього була більшість – 226 депутатів. Це неправда. Ми хочемо, аби у нас було 300 голосів. Тому що немає сенсу заходити в парламент, якщо при цьому не змінювати Конституцію у відповідності до вимог суспільства. Ви знаєте, що Президент запропонував зміни до Конституції, але фактично вони були поточним Парламентом прийняті до уваги, адже не назбиралося навіть 226 голосів за попереднє голосування», – пояснив Мико Томенко.
В свою чергу, говорячи про кандидатів від Блоку Порошенка, голова Дніпропетровського територіального виборчого шабу Андрій Павелко зазначив, що це – надійні люди, які мають за плечима значний досвід, але готові рухатись далі й допомогти країні у скрутні часи воєн та реформ.
«У наші скрутні часи, коли Уряд весь час зрізає фінансування бюджетних програм, Президент Петро Порошенко залишається прихильним нашому місту, нашій області. Я думаю, кожен з присутніх з щирою вдячністю сприйняв новину про продовження фінансування метро у Дніпропетровську. Це не єдине виділення коштів нашій області на інфраструктурні проекти. Я сподіваюся, мешканці Дніпропетровщини гідно оцінять ці кроки, як і загалом роботу Президента.
Щодо наших кандидатів, хочу запевнити, що всі вони не потребують особливого представлення. Це досвідчені політики, керівники підприємств, громадські діячі. Кожен з них має за плечима певний досвід, який буде корисним у команді Петра Олексійовича у Верховній Раді», – запевнив Андрій Павелко.
Голова обласного партійного осередку Гліб Пригунов представив журналістам погоджених з’їздом партії кандидатів по всім округам в межах області та запевнив, що кожен з них зробить все для перемоги.
«Не всі наші кандидати – члени нашої партії, адже партійність не є головним критерієм. Серед наших висуванців – відомі своїми досягненнями громадські активісти, лідери думок. Їх спільна риса – готовність працювати в одній команді з Президентом, готовність втілювати реформи, розбудовувати Україну”, – сказав Гліб Пригунов.
Нагадаємо, у Дніпропетровській області по одномандатних виборчих округах політичною партією Блок Петра Порошенка висунуті:
на 25 виборчому окрузі – депутат Дніпропетровської міської ради Максим Курячий;
на 26 – громадський діяч, голова організації «ГРАД» Андрій Денисенко;
на 28 – діючий міський голова Дніпропетровська Іван Куліченко;
на 29 – громадський діяч, правозахисник Віталій Купрій;
на 30 – виконавчий директор ТОВ «Дніпроазот» Олександр Дубінін;
на 31 – депутат міськради Кривого Рогу Віталій Олійник;
на 32 – депутат обласної ради Інна Рубан;
на 33 – журналіст TVI Костянтин Усов;
на 34 – директор Верхньодніпровського крохмалопаточного комбінату Олександр Майстренко;
на 35 – керівник місцевої організації партії УДАР Сергій Пасхалов;
на 37 – директор ТРК “Атлант” Олексій Мудрий;
на 38 – депутат міськради Новомосковська, представник партії УДАР Ігор Гуртовий;
на 39 – депутат обласної ради, заступник керівника Дніпропетровського регіонального виборчого штабу Дмитро Плеханов;
на 40 – голова місцевої райдержадміністрації Валентин Дідич.