Бізнес обіцяють звільнити від вимог карантину

16.09.2021 11:20   -

Коронавірусна пандемія набирає обертів в Україні знов. За даними МОЗ, за територіальним принципом спостерігаються високі темпи зростання нових випадків у Чернівецькій, Волинській, Львівській і Тернопільській областях. Також у цих регіонах швидко зростає завантаженість ліжок із киснем, а кількість госпіталізацій за тиждень збільшилась на 60%. 

При цьому, бізнес можуть вивести з-під обмежень «жовтої» та «червоної» зон. За позицією МОЗ, обмеження «жовтої» та «червоної» зон карантину не будуть поширюватися на заклади, в яких колектив і відвідувачі мають COVID-сертифікати. Український бізнес можуть вивести з-під карантинних обмежень “жовтої” і “червоної” зон епідемічної небезпеки. Головна умова – наявність COVID-сертифікатів у персоналу і клієнтів.

Повідомляється також, що на селекторній нараді в уряді міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко озвучив відповідні пропозиції. Зокрема, пропонується, щоб обмеження “жовтої” та “червоної” зон епідемічної небезпеки не поширювалися на ті заклади, в яких колектив і відвідувачі мають COVID-сертифікати. Такий сертифікат засвідчує вакцинацію, дійсний протягом 72 годин негативний ПЛР-тест або наявність довідки про перенесену протягом останніх декількох місяців коронавірусну хворобу.

Це дозволить ефективно стримувати епідемічну ситуацію та зберегти економічну активність“, – зазначив Ляшко.

У той же час, У Міністерстві внутрішніх справ доповіли, що поновлено перевірки на дотримання карантинних правил. Минулого тижня перевірено 40 тисяч суб’єктів господарювання, складено 205 адмінпротоколів про порушення карантину й винесено майже 3200 постанов про недотримання маскового режиму.