Бюджет Дніпра-2024 сягне 17 млрд грн. Майже мільярд заклали на допомогу ЗСУ — з можливістю поступово збільшувати цю суму

06.12.2023 14:15   -

Під час 44-ї чергової сесії міськради в Дніпрі депутати прийняли рішення щодо бюджету міста на 2024 рік. Загальний обсяг бюджету складає майже 17 мільярдів гривень. На підтримку Збройних Сил України та різні оборонні проєкти для міста виділено майже мільярд гривень. Депутати прийняли це рішення одноголосно, за винятком лише однієї фракції.

«Хотів би привітати всю нашу громаду з ухваленням бюджету на наступний рік. Окремо підкреслю: попри те, що у місцевого самоврядування центральна влада вилучила військовий ПДФО, ми в будь-якому разі допомагатимемо Збройним Силам. І це сума не остаточна, адже кожного кварталу — після підрахунку надприбутків — ми додаємо суми. Тож працюємо далі», — наголосив мер Дніпра Борис Філатов.

У новому бюджеті виділяється значна частина коштів — понад 8,7 мільярда або майже 61% — на захищені статті. Це включає зарплати медичних та освітянських працівників, оплату комунальних послуг та енергоносіїв, переважно в освітніх і медичних установах. Також це охоплює фінансування соціальних програм для населення. Основними пріоритетами бюджету залишаються освіта, медицина, транспорт і житлово-комунальне господарство.