Binance запускає криптокартки для біженців з України для отримання ними допомоги

27.04.2022 11:39   -

Стало відомо, що світовий провайдер криптовалютної та блокчейн-інфраструктури Binance запустив криптокартку біженця для всіх поточних і нових користувачів з України, які були вимушені виїхати через війну з Московією. Біженці можуть отримати 75 BUSD (еквівалентних $75) на місяць протягом трьох місяців.

Про це повідомила пресслужба Binance.

Картку Binance створили у партнерстві з Contis. Вона дозволить переміщеним українцям здійснювати або отримувати криптовалютні платежі, а також купувати у роздрібних торговельних точках Європейської економічної зони, які приймають карткові платежі. 

За словами Кирила Хом’якова, генерального менеджера Binance в Україні, криптокартка біженця дозволить людям отримувати допомогу від Binance та інших благодійних організацій і, за необхідності, приймати криптовалюту з будь-яких інших гаманців. 

Binance Charity у межах програми співпрацює з різними неприбутковими організаціями, щоб надавати грошову допомогу у криптовалюті через криптокартку біженця. Це дозволить родичам або знайомим перераховувати криптовалюту на нові картки та гаманці Binance для підтримки людей, які виїхали з України.

Біженці, які пройшли перевірку місцевими некомерційними організаціями та подали заявку на отримання крипто-карток, будуть отримувати 75 BUSD (еквівалентних $75) на місяць протягом трьох місяців. Така сума рекомендована Агентством ООН у справах біженців. Криптовалюта BUSD буде автоматично конвертована у місцеву валюту під час оплати карткою. 

Зазначається, що відкриття та використання картки безплатне. Щоб отримати її, біженці мають використати наявний акаунт, зареєстрований в Україні, або зареєструвати новий обліковий запис Binance, використавши українську домашню адресу. Усі користувачі мають пройти перевірку KYC, яку зазвичай використовують банки та інші фінансові інституції. 

Раніше криптобіржа Binance обмежила доступ до своїх послуг для фізичних та юридичних осіб із Московії, які мають криптоактиви загальною вартістю понад 10 000 євро.