Білий дім залучив генерала у відставці для координації постачання військової допомоги до збройних сил, аби “Слуги народу” не загубили щось дорогою до фронту

22.04.2022 12:03   -

Білий дім призначив генерала у відставці Террі Вольфа для координації постачання військової допомоги для України на тлі повномасштабного вторгнення, розпочатого росією з 24 лютого.

 Про це повідомляє CNN.

За словами двох чиновників адміністрації президента США Джо Байдена, Террі Вольф нещодавно приєднався до Ради з нацбезпеки США для допомоги з координацією безпекової допомоги, яку США та її союзники передають Україні.

Генерал Вольф має досвід співпраці з Пентагоном, Комітетом начальників штабів, Державним департаментом та Радою з нацбезпеки США.

Видання зазначає, що Террі Вольф – тризірковий генерал у відставці та офіцер танкових військ. В американській армії тризіркові офіцери зазвичай мають звання генерал-лейтинанта.

Президент Джо Байден залучив генерал-лейтенанта у відставці Террі Вольфа, колишнього тризіркового генерала армії та колишнього чиновника Ради національної безпеки за часів адміністрації Обами, для координації допомоги в мільярди доларів у сфері безпеки, яка надходить в Україну.

Вольф нещодавно приєднався до Білого дому Байдена, але його призначення не було офіційно оголошено, за словами чиновника Білого дому, який не був уповноважений коментувати і говорив на умовах анонімності.

Вольф як армійський офіцер тричі служив в Іраку та обіймав керівні посади в Пентагоні, Об’єднаному штабі та Державному департаменті. Він був обраний адміністрацією Обами в 2015 році на посаду заступника спеціального представника президента у глобальній коаліції у боротьбі з Ісламською державою.

Останнє призначення Вольфа відбулося, коли Байден у четвер оголосив, що він надсилає Україні новий транш у розмірі 800 мільйонів доларів допомоги у безпеці, включаючи важку артилерію та безпілотники. Президент, який уже схвалив розподіл близько 3,4 мільярдів доларів військової допомоги, заявив, що незабаром буде шукати схвалення від Конгресу на додаткову допомогу безпеці для України.

Минулого місяця Конгрес схвалив 6,5 мільярда доларів на військову допомогу як частину витрат на 13,6 мільярдів доларів для України та союзників у відповідь на московитське вторгнення.