Більшість українців не довіряють Зеленському і вважають, що країна рухається у неправильному напрямку

30.06.2020 15:59   -

Про прогресуючу втрату популярності президента Зеленського і його «слуг» ми повідомляли раніше, а от тепер іще одне джерело підтвердило такі дані. Дослідження, проведене соціологічною службою Центру Разумкова з 17 по 24 червня 2020 року методом інтерв’ю «обличчям до обличчя» за місцем проживання респондентів показало, що народна любов до Володимира Зеленського швидко зменшується.

В ході дослідження було опитано 2017 респондентів віком від 18 років у всіх регіонах України, за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей за вибіркою, що репрезентує доросле населення за основними соціально-демографічними показниками. Теоретична похибка вибірки (без врахування дизайн-ефекту) не перевищує 2,3% з імовірністю 0,95.

Лише 19% респондентів вважають, що події в Україні розвиваються у правильному напрямі. А от 61% — що події розвиваються в неправильному напрямі. 

Хоча В. Зеленський продовжує залишатися політиком з найбільш високим рівнем довіри (йому довіряють 41% опитаних), однак частка тих, хто йому не довіряє, становить 51%. У червні ці показники уперше негативні (тобто, частка тих, хто не довіряє президенту уперше стала більшою за число тих, хто йому довіряє).

Втім, інші, опозиційні політики теж не можуть похвалитися високими рейтингами: Ю. Бойку довіряють 22% респондентів, не довіряють — 67%, С. Вакарчуку — відповідно 18% і 70%, П.Порошенку — відповідно 17% і 77%, Ю.Тимошенко — відповідно 14% і 79%.

Якби найближчим часом відбувалися вибори до Верховної Ради України, найбільшу підтримку виборців отримала б Політична партія «Слуга народу» (за неї готові віддати свій голос 20,5% серед усіх респондентів). Цей показник менший, ніж кілька місяців тому.

Щодо готовності українців підтримати Зеленського на виборах президента, то сьогодні він отримав би лише 25, 3% голосів усіх опитаних.