Більше двох не збиратись – Уряд посилив карантинні заходи

01.04.2020 19:30   -
Автор:

На час карантину в Україні, що триває до 24 квітня, Кабінетом міністрів України запроваджуються додаткові заходи для уповільнення розповсюдження корона вірусної інфекції. Така інформація міститься у повідомленні на офіційному сайті Кабміну.
«…зважаючи на щоденне зростання кількості хворих на COVID-19 в Україні більше, ніж на 10%, та враховуючи рішення Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій і досвід міжнародної практики, Уряд вважає за потрібне запровадити більш жорсткі вимоги щодо карантину», – сказав на засіданні Уряду Міністр охорони здоров’я України Максим Степанов.
Зокрема, Уряд вводить наступні заборони:
– перебування в громадських місцях без вдягнутої маски чи респіратора;
– переміщення групою осіб більш ніж дві особи, крім випадків службової необхідності та супроводу дітей;
– перебування в громадських місцях осіб, які не досягли 16 років, без супроводу повнолітніх;
– відвідування парків, скверів, зон відпочинку, лісопаркових та прибережних зон, крім вигулу домашніх тварин однією особою та у випадку службової необхідності;
– відвідування спортивних та дитячих майданчиків;
– проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб, крім заходів, необхідних для забезпечення роботи органів державної влади та органів місцевого самоврядування тощо.