«Слуги народа» вимагають розслідувань у справі «плівок Єрмака»

01.04.2020 18:44   -
Автор:

Скандал із оприлюдненими відеозаписами, на яких особа, схожа на брата голови Офісу Президента Андрія Єрмака пропонує державні посади, набуває розголосу. Позицію депутата Гео Лероса, що звернувся з приводу відеозаписів і можливої корупції в ОП в правоохоронні органи, підтримують все більше його однопартійців зі «Слуги народа».
Зокрема, нардеп від «Слуг» Микита Потураєв оприлюднив у Фейсбук спільне звернення своїх колег по фракції до Офісу генерального прокурора, Державного бюро розслідувань, Національного антикорупційного бюро України та Міністерства внутрішніх справ.
«Інформація може свідчити про торгівлю державними посадами за участі посадовців Офісу президента України. Але реакція деяких правоохоронних органів у цих обставинах була вкрай дивною, адже запитання у них виникли не до змісту оприлюднених записів, на що насамперед мали б звернути увагу, а до факту того, що вони стали можливими. Вважаємо такі дії загрозливими для громадянського суспільства та його базових прав і свобод», – сказано в оприлюдненому документі.
Депутат Дмитро Гурін у своєму Facebook прокоментував чутки, що хтось з депутатів, хоче виходити з фракції “Слуга Народу”.
«Нікуди ми не вийдемо – ми йшли з передвиборчою програмою, зокрема з обіцянкою нульової толерантності до корупції. Нехай усілякі типи мутні з фракції виходять. А у нас є зобов‘язання перед виборцями», – написав він.
До всього треба додати, що сьогодні,1 квітня до Гео Лероса завітали працівники Служби безпеки України, привезли повістки. За словами нардепа, візит пов’язаний зі справою “плівок Єрмака”. Про це повідомив «Обозреватель».
«Приїхала СБУ за адресою мого проживання. Єрмаче, коли мені чекати ДБР і прокуратуру? І скажи, нехай бахіли беруть. Це не 1 квітня, а повний п***ць. Кажуть, приїхали додому повістки вручати», – зазначив нардеп, уточнивши, що його не було вдома, а до силовиків поїхав його адвокат.