Більше 60 установ області вже перейшли на систему електронних закупівель ProZorro

04.09.2015 17:08   -
Автор:

62 установи Дніпропетровщини, підпорядковані ОДА, вже перейшли на систему електронних закупівель ProZorro. Це заклади культури, ЖКГ, соцзахисту та спорту. На черзі – ще 185 лікарень, дитячих садків та ін.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
«Держструктури області мають перевести свої закупівлі в ProZorro до кінця року.Така позиція очільника області Валентина Резніченка. У процесі стикаємося з посадовцями, які з недовірою ставляться до системи, проте знаходимо підхід до кожного, переконуємо та ламаємо бар’єри у свідомості людей. Перехід на електронні закупівлі ProZorro відбувається набагато швидше, ніж ми очікували», – сказав радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голік.
Система дозволяє проводити всі «допорогові» державні закупівлі на електронному аукціоні. Там можна придбати товарина суму до 100 тис. грн. та послуги – до 1 млн. грн.Перевага у відкритості – будь-хто може зайти на сайт ProZorro та проконтролювати торги для різних установ. Повністю виключається корупційна схема при закупівлі ліків, шкільного приладдя, меблів, техніки і багато іншого. Також система дозволяє вийти на ринок новим невеликим підприємствам Дніпропетровщини.
21 вересня Валентин Резніченко підписав розпорядження щодо прозорості держзакупівель. Для цього усі держструктури області мають перевестись у систему ProZorro до кінця року.