Білорусь закриває кордони, навіть для українців, які вже оплатили трансплантацію нирок у білоруських лікарнях

03.11.2020 13:12   -

Білорусь відмовляє в’їзду українцям, які вже оплатили трансплантацію нирок у білоруських лікарнях, повідомляє Радыё Свабода.

Білоруський кордон закритий для громадян інших країн з 1 листопада через пандемію коронавірусу. 

Рішення було раптово схвалено минулої суботи, хоча навесні влада не закрила білоруські кордони.

Білоруські прикордонники не допускають на територію Білорусі громадян України, які готуються до вже оплаченої трансплантації нирки в Мінську та Бресті.

Білорусь закриває кордони для іноземців | Шарій.net

 Хворі все ще можуть летіти до Білорусі на літаку, мінський аеропорт не закритий для іноземців, але не кожен пацієнт може витримати таку дорогу, особливо ті, хто вже перебувають на гемодіалізі.

З 1 листопада Республіка Білорусь тимчасово зупинила перетин кордону для в’їзду іноземних громадян на автомобільних пунктах пропуску, на залізничних станціях, в річкових портах через державний кордон Республіки Білорусь для запобігання розповсюдженню COVID-19.

Міністерство охорони здоров’я України вже сплатило українським пацієнтам трансплантацію в Білорусі. Однак представники пацієнтів відзначають, що перебуваючи на гемодіалізі, дорогу літаком вони не витримають.

Олександр Лукашенко доручив уряду закрити державний кордон Білорусі для забезпечення безпеки всередині держави, – пише БЕЛТА.

Лукашенко заявив, що закриє кордони з Литвою та Польщею

“Я говорив: ми повинні закрити кордон. Закрити кордон – не зробити його залізною завісою, це нікому не потрібно. Кордон – це зона дружби народів. Ви бачите, нам кинули виклик. Яка тут дружба … Але народи не винні”, – сказав Лукашенко.

Водночас політик нагадав, що Білорусь завжди була “надійним заслоном” для країн Балтії, Польщі та України, але водночас влада Білорусі продовжує вважати Україну, Польщу і Литву загрозою.

“Ми завжди були надійним заслоном для поляків, литовців, латишів і навіть українців на кордоні. Ми не пропускали нікого, нічого. Що їм ще треба від нас?” – додав Лукашенко.

Лукашенко "посилює кордон" з Україною і закриває з двома західними  країнами- новини світу - Світ - TCH.ua

Нагадаємо, нещодавно Олександр Лукашенко наказав відраховувати із білоруських університетів та інших закладів освіти студентів, які беруть участь в акціях протесту.

Олександр Лукашенко заявив, що незабаром в Білорусі будуть вжиті заходи щодо невизнання дипломів, отриманих у закладах вищої освіти за кордоном, – повідомляє DW.

Як зазначається, Лукашенко, коментуючи намір опозиційно налаштованих студентів навчатися за межами Білорусі, сказав:
 “Я доручив уряду. Найближчим часом будуть вжиті заходи щодо невизнання дипломів, отриманих за кордоном”.  

Нам кинули виклик!" - Лукашенко закрив кордони Білорусі | Волинь 24 -  новини Волині та Луцька