Бійці, що повернулись із зони АТО, можуть відпочити на «Фермі»

25.05.2015 13:30   -
Автор:

Павлоградські волонтери із об’єднання «Армія допомоги» створили фермерське господарство для бійців АТО.
Недорогий будиночок та земельну ділянку у 40 соток вони придбали у березні цього року в с. Комуна, Юр’ївського району. Територыю прибрали від сміття, повирізали зарослі і посадили фруктові дерева, кущі. Посадили також овочі, зелень, передає tv-news.dp.ua.
Задумка полягала у тому, щоб бійці, котрі повертаються із зони АТО, могли тут відпочити, подихати свіжим повітрям перепочити.
На сьогоднішній день фермерське господарство уже має чимало домашніх тварин – 40 курей, 3 свині, гуси, качки, коза.
«Зараз ми намагаємось привести до ладу будинок. Там є 4 спальних місця, де можуть відпочити бійці АТО. Курей, гусей , свиней та інших домашніх тварин нам дають небайдужі люди, частину купуємо самі» – розповіла волонтер Анна Третьяк.
Бійці, котрі побували в зоні АТО відзначають, що такий проект потрібен для них, він допоможе відпочити від війни.
Читайте також: У Дніпропетровську влаштували просвіту людей у питанні оформлення ОСББ
«Фермерське господарств, котре створили волонтери, допомагає бійцям відпочити від того, шо відбувається в зоні АТО. Не у всіх бійців є сім’ї, їм нема до кого повернутись. І якщо вони залишаться одні, то або збожеволіють, або ж зіп’ються. І це дуже добре, що є таке місце, куди вони можуть приїхати, побути на природі, залишитись там на якийсь час», – відзначив волонтер та боєць 93 ОМБ ЗСУ Олександр Ільченко.
Доглядають за господарством самі волонтери. Приїздять туди у кого є вільний час. Але надалі планують поселити у будинок сім’ю, котра слідкувала б за порядком.
Читайте також: Отмену реформы ЖКХ в Днепропетровске отложат до лета?