Безкоштовний проїзд для військових: обов’язковий, але неможливий (ВІДЕО)

28.05.2015 20:13   -
Автор:

Волонтери власноруч розклеїли на дніпропетровському автовокзалі інформаційні листівки з законом, що надає військовим право безкоштовного проїзду.
Про це повідомляє “Громадське ТБ Дніпро”.
“Ми зіштовхнулися з тим, що військові в чергах на вокзалах нічого не знають про безкоштовні квитки, на які вони мають право. Вони просто купують їх власним коштом. А касири нічого не роз’яснюють, хоча й бачать людей у військовій формі. На моє прохання розповсюдити такі об’яви, директор автовокзалу порекомендував звернутися до обласної адміністрації. Ми вирішили нікуди не звертатись і зробити все власноруч”, – говорить активіст Рустам.
Під час акції ті військові, які все ж знали про таке право, жалілися на часті відмови у безкоштовних квитках через обмеженість пільгових місць в автобусах.
Читайте також: Дениса Гордеева задним числом отчислили из батальона “Днепр-1”, – Филатов
Цю ситуацію прокоментував юрист Андрій Верба: “Безкоштовний проїзд різними видами транспорту для військових гарантовано двома законами: “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту” та “Про статус військовослужбовців та гарантії соціального захисту родин військовослужбовців”.
Юрист додав: відмова касира у безкоштовному квитку для військового через нестачу пільгових місць є незаконною, і в такому разі бійці повинні вимагати письмової відмови.