Байден нарешті визначився із “джокером” на вибори. Точніше, тепер він має “джокерку”

12.08.2020 10:45   -

Кандидат у президенти  США Байден назвав сенаторку Камалу Гарріс своєю партнеркою цієї осені на виборах, – повідомило CNN.

Джо Байден оголосив, що віце-президентом з ним у парі буде колишня прокурорка Каліфорнії, сенаторка від Каліфорнії Камала Гарріс. Якщо Байден переможе президента Трампа в листопаді, Гарріс стане першою жінкою в історії США, яка обійме посаду віце-президента.

Гарріс є першою темношкірою та південноазіатською жінкою, обраною кандидатом на національний пост великою політичною партією.

Гарріс 55 років; слідом за демократкою Джеральдіною Ферраро у 1984 році та республіканкою Сарою Пейлін у 2008 році, є лише третя жінка, яку обрали кандидатом у віце-президенти.

У Каліфорнії вона була першою жінкою та першою темношкірою жінкою, яка займала посаду вищого державного працівника правоохоронних органів. Вона є першою темношкірою жінкою з Каліфорнії, яка служила в сенаті США.
 Гарріс – також перша особа індійського походження, яка з’явилася в президентському бюлетені.

Український експерт-американіст Олег Пономар так прокоментував вибір Байдена: «Перша реакція і моя оцінка. Звісно, – це найсильніший вибір. Звісно, – це історичний вибір».