Австрія та Данія, слідом за кількома іншими країнами ЄС, залишили відкритими кордони для українців

10.11.2021 16:51   -

Європейський Союз 9 листопада виключив Україну з переліку безпечних для подорожей країн, утім, тепер кожна держава окремо ухвалює рішення, чи забороняти українцям в’їзд. Так, Кіпр, Естонія, Хорватія, Чехія, Данія, Австрія та Нідерланди оголосили, що не закриватимуть свої кордони для громадян України, – повідомив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

Щодо Нідерландів, то з 13 листопада, крім свідоцтва про вакцинацію, для в’їзду буде необхідний негативний тест, а більш детальний перелік вимог ви можете переглянути на сайті МЗС — тут.

Естонія, Чехія, Данія та Хорватія вимагають пройти повну вакцинацію сертифікованими у ЄС препаратами (Comirnaty/Pfizer-BioNTech, Janssen/Johnson & Johnson, Spikevax/Moderna, Vaxzevria/Oxford–AstraZeneca). А от Австрія приймає і туристів, які вакциновані препаратом CoronaVac.

Кіпр, окрім вакцинованих, приймає українців з негативним результатом ПЛР-тесту, зробленим до і після прибуття у країну.

«МЗС продовжує працювати з партнерами у країнах Європейського Союзу для збереження свободи подорожей українців», — зазначив Кулеба.

Наразі в Україні спостерігається щоденне збільшення кількості летальних випадків та приросту числа нових хворих. Дедалі більше дітей інфікуються ковідом і переносять хворобу з ускладненнями. Міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко пояснює, що така статистика є «відгомоном» і зберігатиметься упродовж 2—3 тижнів. Запровадження «червоних» зон у 18 регіонах країни пришвидшило темпи вакцинації, тож очікується, що взимку ми побачимо разультат цього, оскільки значний відсоток людей буде убережений від складного перебігу хвороби.

В Україну нещодавно доставили 4,3 мільйона доз вакцини від компаній Moderna та Pfizer, також у нас є препарати CoronaVac і AstraZeneca — усі вони безпечні та пройшли сертифікацію ВООЗ.