Австралійський університет оголосив про винайдення ліків, які вбиватимуть віруси в організмі хворих

19.05.2021 10:11   -

Австралійські учені повідомили про винайдення нових ліків від коронавірусу. Під час досліджень препарат був на 99,9% ефективним, – повідомляє Університет Гріффіта.

Міжнародна група вчених з Інституту охорони здоров’я Мензіса Квінсленда (MHIQ) при Університеті Гріффіта та з міста Хоуп , дослідницького та лікувального центру з питань раку, діабету та інших захворювань, що загрожують життю в США, розробила експериментальну противірусну терапію прямої дії для лікування COVID-19.

Там зазначили, що проводили дослідження на мишах. Під час випробувань препарат знищував вірусні частинки на 99,9%.

The COVID-19 antiviral research team Professor Kevin Morris, Dr Adi Idris, Professor Nigel McMillan, Dr Arron Supramanin and Mr Yusif Idres.
Антивірусна дослідницька група університету Гріффіта: професор Кевін Морріс, доктор Аді Ідріс, професор Найджел Макміллан, доктор Аррон Супраманін та пан Юсіф Ідрес

Ми представляємо високоефективний препарат siRNA проти інфекції SARS-CoV-2 із застосуванням нової системи доставки ліпідних наночастинок. Ми одночасно розробили та перевірили дві нові композиції ліпідних наночастинок для доставки на лікування siRNA до легенів, органу, який зазнає величезної шкоди під час інфекції SARS-CoV-2. Ін’єкції in vivo продемонстрували стійку репресію вірусу в легенях. Наші підходи LNP-siRNA є масштабованими і можуть застосовуватися при перших ознаках інфекції SARS-CoV-2 у людей. Ми припускаємо, що терапевтичний підхід siRNA-LNP може виявитись дуже корисним при лікуванні хвороби COVID-19 як допоміжної терапії до сучасних стратегій вакцинації,” – йдеться в анотації наукової статті оприлюдненої 13 травня 2021 року.

Ескіз малюнка fx1

В університеті наголошують, що ліки призначені саме для лікування коронавірусу, а не для швидшого одужання. На черзі наразі випробування препарату на людях.

Професор Кевін Морріс ,  дослідник Університету Гріффіта, сказав: «Це лікування призначене для роботи на всіх бетакоронавірусах, таких як оригінальний вірус ГРВІ (SARS-CoV-1), а також SARS-CoV-2 та будь-які нові варіанти, які можуть виникнути в майбутньому, оскільки він націлений на ультраконсервативні частини в геномі вірусу “.

“Ми також показали, що ці наночастинки стабільні при 4 ° C упродовж 12 місяців і при кімнатній температурі більше одного місяця, а це означає, що цей засіб може використовуватися в умовах низьких ресурсів для лікування інфікованих пацієнтів”, – сказав професор Макміллан.

Результати дозволяють припустити, що препарати наночастинок siRNA можуть бути розроблені як терапія для лікування пацієнтів з COVID-19, а також використовуватися для майбутніх коронавірусних інфекцій шляхом безпосереднього націлювання на геном вірусу.

“Ці наночастинки є масштабованими та відносно економічно вигідними для виробництва масовим способом”, – сказав професор Морріс.

“Ця робота була профінансована за терміновим викликом Фондом ф’ючерсів медичних досліджень і є типом РНК-ліків, які можна виробляти на місцевому рівні в Австралії”, – сказав професор Макміллан.