Атлант, Агора і струмок постали над підземною річкою у Дніпрі

19.01.2021 17:45   -

У Дніпрі з’явилося ще одне місце для піших прогулянок. Катеринославський бульвар 2 ввели в експлуатацію. Про це повідомляє Корпорація «Алеф» на фейсбук.

Головною ландшафтної домінантою нового пішохідного простору є струмок, який простягається через весь бульвар – найдовший штучний струмок в Україні. Він символізує підземну річку Половиця, що протікає прямо під вулицею.

КАТЕРИНОСЛАВСЬКИЙ БУЛЬВАР ІІ | Alef Estate

 Як повідомили в прес-службі компанії, струмок виготовлений з цілісних блоків місцевого граніту загальною вагою 150 тонн його довжина становить 200 м.

Зображення може містити: надворі

На перехресті двох бульварів знаходиться скульптура гіганта – Атланта, який метафорично несе на собі залізні кайдани. За задумом, він тільки звільнився від нестерпного тягаря, розірвав кайдани і робить свій перший вільний крок – звільнення відбувається в місці зустрічі двох бульварів – «минулого» і «майбутнього» – в публічному просторі «Агора».

Це місце має свою цікаву історію, легенди і особливий символізм, що наповнює бульвар культурним змістом. В місці «зустрічі» двох бульварів знаходиться скульптура гіганта – Атланта, який метафорично несе на собі залізні кайдани. За задумом, він тільки звільнився від нестерпного тягаря, розірвав кайдани і робить свій перший вільний крок – звільнення відбувається в місці зустрічі двох бульварів – «минулого» і «майбутнього» – в публічному просторі «Агора».

Зображення може містити: ніч та надворі

Агора (дав.-гр. άγορά — «місце зборів», «площа») — базарна площа й місце для народних зборів у давньогрецьких містах, осередок суспільного життя. Навколо агори розташовувались храми, державні установи, майстерні й торговельні крамниці.

За словами інвестора Вадима Єрмолаєва, подібні проекти для нього особисто і для компанії ALEF Estate дуже знакові і важливі, оскільки несуть в собі створення інфраструктури міста, якісної середовища для життя людей і місць, що мають історичне значення, куди приємно прийти і сфотографуватися на пам’ять.

«Спостерігаючи майже щодня за просуванням будівництва бульвару, розумієш – ось ще один день життя пройшов не даремно. Ось ми ще на крок наблизилися до того, щоб в місті з’явилося нове красиве місце, а значить – на крок ближче до того, щоб Дніпро став краще», – написав бізнесмен Вадим Єрмолаєв на своїй сторінці у Facebook.

Струмок виготовлений з цілісних блоків місцевого граніту загальною вагою 150 тонн.
Довжина струмка 200 м.
Під час будівництва першої черги не було вирубано жодного дерева – натомість висаджено 20 нових.
На бульварі встановлена ​​найбільша бронзова скульптура в місті, – її висота 7,2 м.

На місці зустрічі двох бульварів в ХХ столітті знаходився міст (перетин вул. Шевченка, вул. Південна).