Армія України готова до контрнаступу – Данілов

27.05.2023 12:09   -

Армія України готова почати контрнаступ, деталі якого військове командування ЗСУ опрацьовувало кілька місяців. 

Про це заявив секретар РНБО Олексій Данилов в інтерв’ю для BBC. Він підкреслив, що рішення про “старт” операції залишається за командирами ЗСУ, тому наступ може початися “завтра, післязавтра або через тиждень” – точний термін ніхто нікому не розповість, зазначив він.

За його словами, ЗСУ почнуть наступ, коли командири розрахують, що “ми можемо отримати найкращий результат на цьому етапі війни”.

На запитання, чи готові Збройні сили України до наступу, він відповів: “Ми завжди готові. Так само як ми були готові захищати свою країну в будь-який момент. І це не питання часу”.

“Це (контрнаступ – ред.) може статися завтра, післязавтра чи через тиждень. Було б дивно, якби я назвав дати початку тих чи інших подій. Так не можна… Перед нашою країною стоїть дуже відповідальне завдання. І ми розуміємо, що не маємо права на помилку”, – цитує ВВС Данілова.

Також секретар РНБО відкинув припущення про те, що контрнаступ уже почався, заявивши, що “знищення російських центрів управління та російської військової техніки” було завданням Збройних сил України з 24 лютого минулого року.

За матеріалами “РБК-Україна“.