Архітектори Дніпра представили детальний план території кварталу в центрі міста

18.10.2021 20:47   -
Автор:

18 жовтня у Дніпрі на засіданні містобудівної ради представили детальний план території кварталу, обмеженого вулицями бульвар Катеринославський, проспект Дмитра Яворницького, вулиця Гоголя, вулиця Шевченка.

За словами архітектора та розробника плану кварталу Юрія Єрошека, детальний план згаданого кварталу серед іншого передбачає будівництво двох багатофункціональних комплексів за адресами: просп. Яворницького, 43 та вул. Шевченка, 20. Планується, що у таких комплексах будуть офіси, паркінги, торговельні та житлові приміщення, дитячі центри.

«Наразі значну частину зазначеного кварталу займають гаражі, а це є неприпустимим. Сучасні норми пропонують інші рішення: улаштування в’їздів у паркінги з червоних ліній вулиць. Кількість паркомісць цілком задовольнятиме мешканців. Таким чином загальна територія внутрішньої частини кварталу залишається для мешканців. Тобто, пропонується звільнити територію від гаражів. Натомість додається озеленення. Загалом детальний план – це містобудівна документація, а не проєкт будівництва. Зводитимуть згадані багатофункціональні комплекси інвестори», – розповів архітектор та розробник плану кварталу Юрій Єрошек.

Детальний план території кварталу, обмеженого вулицями: бульв. Катеринославський, просп. Дмитра Яворницького, вул. Гоголя, вул. Шевченка планується винести для затвердження на сесії міської ради.