Андрій Богдан зізнався, що спровокував суперечку між Зеленським і Філатовим

15.12.2021 11:40   -
Автор:

Колишній керівник президентської адміністрації Зеленського Андрій Богдан зізнався, що був автором ідеї про парі між президентом і міським головою Дніпра Борисом Філатовим щодо ремонту Центрального мосту. В цьому Богдан зізнався під час інтерв’ю журналісту Дмитру Гордону 14 грудня.

Андрій Богдан розказав, що запропонував Зеленському укласти парі з мером Дніпра і використати це пізніше як підставу для його дискредитації та звільнення.

“Я йому сказав, щоби дав Філатову термін якийсь відремонтувати міст. А як не відремонтує, то нехай сам звільняється, пише заяву. І так саме й зробили. Класно? Класно! Потрібно було підказувати, що робити», – заявив Андрій Богдан.

Мер Дніпра вже відреагував на заяви Богдана, відмітивши сам негативний резонанс цього інтерв’ю.

“Я не буду комментировать весь бред воспалённого разума этого выродка, который ходил в мой дом, спал у меня в гостиной на диване, а потом заказал меня всем «мусорам» в нашей стране. Рано или поздно правда побеждает. Я точно это знаю. У меня только остались вопросы. Ко всем прокурорам, сбэушникам, всем тем, кто вверг мою жизнь, жизнь моей семьи и судьбы моих подчинённых в ад. Кто пытался растоптать меня за знаменитый спор с Президентом «за мост». Вам не стыдно?», — написал мэр Днепра.

Мер Дніпра підкреслив, що усі спроби звинуватити міську владу у нечесних діях в питаннях реконструкції мосту провалились, що підтверджено вироками судів.

Поява Богдана в резонансному амплуа, скоріше, повя’зано із його прагненням залишатися на плаву в політичному полі, адже після уходу з президентської адміністрації він ризикує бути забутим.

Варто нагадати, що колишній вірний слуга Зеленського відзначився і у рейдерських захопленнях, і у кримінальних справах. Він фігурував у кримінальній справі, яку розслідувала Генеральна прокуратура. Слідчі вважали, що Богдан впливав на судові рішення, які зобов’язали виплатити Росії понад 3 млрд. гривень за гарантіями корпорації «Єдині енергетичні системи». А за даними «Схем», Андрій Богдан отримав звання «Заслуженого юриста України» за повернення до державної власності підприємства, контроль над яким зрештою отримав олігарх Ігор Коломойський. І це далеко не весь перелік «заслуг» цієї людини перед державою. Тож не дивно, що про нього зараз ніхто не пам’ятає і всерйоз не сприймає.