Альпіністи із Дніпра успішно піднялися на найвищу вершину Антарктиди

16.01.2022 08:26   -

Раніше ми повідомляли, що українська експедиція з 10 альпіністів, серед яких дві дівчини з Дніпра, вирушила до Антарктиди, щоб здійснити сходження на найвищу точку материка – масив Вінсон. Його висота – 4892 метри.

В експедиції беруть участь альпіністки з Дніпра – Марина Філатова та Ірина Караган.

14 січня експедиція у повному складі успішно здійснила сходження на вершину масиву Вільсон.

Погода була вітряна, всі інші групи розвернулися і пішли назад, але наша наважилася спробувати зробити сходження і все вийшло!“, – відзначила Марина Філатова, дружина міського голови Дніпра.

Наразі експедиція здійснила спуск з масиву до основного табору.

У ребят все отлично! Теперь будут ждать хорошую погоду для перелёта в Union Glacier и уже оттуда — вылет из Антарктиды в Пунта-Аренас (где появится мобильная связь!)», – повідомляє видання Афіша Дніпра.

Мер Дніпра Борис Філатов не залишив цю подію без уваги і відзначив мужність альпіністів і захоплення дівчатами – особливо, своєю дружиною.

… прямо сейчас в Антарктиде находится первая ПОЛНОСТЬЮ украинская экспедиция, поставившая своей целью покорить высочайшую гору континента – массив Винсона. 2 недели в палатках. При температуре от – 50 и ниже. Вскарабкаться на высоту почти в 5000 метров.Без связи и обеспечения.Тянув за собой саночки со всем своим снаряжением… В составе экспедиции всего две женщины. И обе из Днепра.Первая днепрянка, покорившая Эверест – Ира Караган. И…И Марина Филатова. Железная Леди Железного Города.Человек, с которым я живу уже почти 30 лет“, – написав міський голова у Фейсбук.

Винсон – Mountain Guide