Активісти вважають, що міліціянти користуються службовими Toyota Prius у власних цілях

26.02.2015 13:41   -
Автор:

Активісти помітили у Дніпропетровську 7 службових авто Toyota Prius з цивільними номерами. Вони вважають, що міліціонери використовують їх у власних цілях, передає 9 канал.
Нагадаємо, два тижні тому стало відомо про один подібний випадок. Начальник відділу державної служби боротьби з економічною злочинністю міської міліції Сергій Шпінь самостійно замінив службові номери на цивільні. За словами прес-служби міліції, він це зробив “в особистих цілях”. А зараз мова йде ще про 6 таких випадків.
Активісти “ЗОВу” стали помічати службові автомобілі як у дворах, так і безпосередньо біля міліції. Під час нашого візиту до обласного управління, ми застали дві такі автівки. Активісти вважають, що працівники міліції використовують «Пріуси» у власних цілях — замість того, щоб, наприклад, патрулювати, на них возять керівників управлінь.
«За последние две недели наши активисты смогли найти семь автомобилей «Приус», которые ездят с белыми частными номерами, хотя, по всем признакам, эти должны принадлежать МВД и должны стоять синие номера», — повідомляє В‘ячеслав Поїздник, громадський активіст “ЗОВу”.
Активісти не сумніваються, що всі виявлені ними автомобілі службові — їх одразу видають спеціальні накладки на даху.
«Службовий «Пріус» відрізнити від цивільного досить легко — на кожному з них розташований такий канал — по ньому йде кабель до антени та сирени. Їх встановлюють прямо на заводі, тому на цивільних автомобілях їх бути просто не може».
У міліції ж на цю тему з журналістами спілкуватися категорично відмовляються. Лише виправдовуються: в деяких випадках мають право самостійно чіпляти на службові машини цивільні номери. Наприклад, для так званої роботи «під прикриттям». Це коли автівки, наприклад, використовуються для слідкування за підозрюваними. Ну, щоб не бути поміченими.
В‘ячеслав Поїздник сумнівається у доцільності такої роботи «під прикриттям» на добре взнаваних автомобілях.
«У нас в городе всего буквально десяток этих «Приусов», этот десяток принадлежит МВД, и играть в шпионов на уникальных машинах в городе — ну, я считаю это смешным», — каже В‘ячеслав Поїздник, громадський активіст “ЗОВу”.
Зараз за данними фактами проводяться перевірки.