Жінки Дніпропетровщини продовжують потрапляти до рабства

15.08.2018 12:15   -
Автор:

Мешканці Дніпропетровщини продовжують потрапляти до справ, пов’язаних з торгівлею людьми. Переважно з них – жінки. Про це в ефірі 51-го телеканалу розповів Владислав Рахманінов – начальник відділу сімейної, гендерної політики та протидії торгівлі людьми управління сім’ї та соціальної підтримки населення ДОДА.
“Коли Радянський Союз перестав існувати, Україна отримала незалежність, то цей злочин тільки починався. Обличчям цього злочину була сексуальна експлуатація, наші молоді жінки виїжджали закордон, де їх експлуатували. Зараз він вийшов на новий рівень, торгівля людьми стала по прибутковісті на 2 місці після торгівлі зброєю”, – нагадав він.
Читайте также: Почему на Днепропетровщине возник дефицит трудовых ресурсов?
На Дніпропетровщині – з 2013 по 2015 рік – три особи отримали статус постраждалих від торгівлі людьми, у 2016 році – встановлено 5 осіб, у 2017 – 13 осіб, у 2018 році – вже 8 осіб, і три особи – документи у роботі.
Тобто тенденція вийшла така, що по Україні у минулому році 400 осіб отримали такий статус, Дніпропетровська область – 13. На цей час 133 особи, які отримали статус. Серед них жінок більше, зауважив фахівець.
“Справи, які відкриті нашим спеціалізованим підрозділом з торгівлі людьми Національної поліції Дніпропетровської області – це 10 кримінальних справ, де 9 постраждалих осіб, переважно жінки, переважно сексуальна експлуатація”, – заявив Владислав Рахманінов.