Євген Удод: “Зроблені конкретні кроки для вирішення проблеми “Південмашу”

14.02.2015 19:30   -
Автор:

14 лютого голова Дніпропетровської обласної ради Євген Удод вдруге зустрівся з працівниками «Південного машинобудівного заводу» імені А.М. Макарова та розповів про результати перемовин у Києві щодо вирішення проблеми заборгованості по зарплатні колективу підприємства.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу облради.
До столиці вирушила ініціативна група з представників заводу та обласної ради на чолі з Є.Удодом. Там було проведено зустріч з головою Державного космічного агентства України Олегом Уруським та головою бюджетного комітету Верховної Ради.
Була досягнута домовленість, що в середу, 18 лютого, голова Державного космічного агентства України виступить у Кабінеті Міністрів, проінформує урядовців про складну ситуацію, яка склалася на провідному космічному підприємстві країни, та вимагатиме від уряду передбачити кошти на погашення заборгованості перед південмашівцями.
Також голова Олегом Уруський запевнив, що космічне агентство активно займається пошуком нових замовлень для Південмашу, які дозволять підприємству не тільки вирішити поточну проблему з зарплатнею, а й надалі розвиватися.
Південмашівці підтримали дії Євгена Удода. Але заявили, якщо їх проблема не буде вирішена позитивна, вони готові до більш масових акцій та навіть до пікетування органів влади у Києві.
«Проблема Південмашу – стратегічна. Заборгованість по зарплатні б’є не тільки по працівникам підприємства та іміджу нашого регіону. Це підриває соціальну стабільність. Тому проблему треба негайно вирішувати», – підкреслив Євген Удод. Також він домовився з працівниками заводу зустрітися за підсумками засідання уряду, де буде вирішуватися проблема Південмашу, та узгодити план подальших дій.