У Дніпропетровську відбулася українсько-американська конфереція «На захисті демократії» (ВІДЕО)

16.02.2015 08:40   -
Автор:

На конференції, що проводилась 14 лютого у Дніпропетровську свої доповіді мали представити комбати і народні депутати Юрій Береза та Андрій Тетерук, Міністр Внутрішніх Справ України Арсен Аваков, Міністр оборони України Степан Полторак, а також головні гості Дніпропетровщини – посол США в Україні Дж.Пайет, екс-командувач військами НАТО в Європі – В. Кларк.
За словами народного депутата Андрія Тетерука («Народний фронт»), цикл таких конференцій був задуманий під час його з колегами візиту до Сполучених Штатів. Метою конференції є розробка шляхів україно-американського військового співробітництва, передає «Громадське ТБ Дніпро».
Відзначимо, що одним з головних завдань конференції є налагодження співпраці в галузі військової аналітики між Україною і американським фондом “Потомак”. Одним з перших кроків якої стане створення першого в Україні міжнародного військово-аналітичного агентства.
Професор Джорджтаунського університету, військовий експерт Філіп Карбер сказав, що у США є сотні колишніх військовослужбовців, які хочуть добровольцями виступити на допомогу Україні, але режим припинення вогню цього не дозволяє. Він попередив росіян, що, якщо вони порушуватимуть перемир’я, то брехня їхньої пропаганди про участь американців у конфлікті може стати правдою.