Більше 3 місяців область не приймає переселенців на постійне проживання

05.02.2015 13:16   -
Автор:

За офіційними даними, на Дніпропетровщині перебуває 86 тис переселенців, та близько 50 тис тих, хто не зареєструвалися. У координаційному центрі «Допомога Дніпра» протягом останнього тижня приймають близько 150 людей щодоби.
Про це йдеться у сюжеті 11 каналу, пише видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
З того часу, як почалися військові дії на сході країни, коридори координаційного центру «Допомога Дніпра» не порожніють. Зараз знову тут пожвавлення. Щодоби по допомогу звертаються більше 150 людей. Переважна більшість з них залишилася без житла та майна, а ще частина — без рідних.
Вже більше трьох місяців область не приймає переселенців на постійне проживання. Тим, хто звертаються, допомогу надають, згодом – перенаправляють до інших регіонів. З приходом холодів очікували на збільшення потоку біженців, тому готувалися. Відгукнулись і міжнародні організації.
Зараз у центрі «Допомога Дніпра» триває ремонт, після його закінчення тут можна буде приймати більше переселенців, близько 400 людей на добу.
Завдяки домовленостям з Німеччиною на Дніпропетровщині з‘являться модульні будинки для проживання переселенців, всього тут планують оселити близько 2 тис людей.
«Сегодня такие дома установлены в Днепропетрвске на 468 мест, Кривой Рог – 424 места, Днепродзержинск – 480 мест, Павлоград – 640 мест, Никополь – 456 мест», – каже радник губернатора Борис Трейгерман.
Попри міжнародну підтримку керівники координаційного центру визнають, що від держави підтримки небагато. Досі немає єдиної програми для переселенців, турбота над ними перекладається на плечі керманичей областей.
Читайте також: Дніпропетровська журналістка зняла фільм про життя на лінії фронту (ВІДЕО)