Відтепер довідку про несудимість можна отримати не виходячи з дому

30.10.2015 10:19   -
Автор:

Замовлення довідки про несудимість через інтернет було першим кроком переведення цієї послуги в електронний вигляд. Тепер і отримати її можна на електронну пошту.
Про це повідомив радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитро Дубілет, пише видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ“.
Все, що тепер потрібно мешканцю Дніпропетровщини, це зайти на сайт iGov, замовити довідку про несудимість і чекати, коли її надішлють на електронну пошту. «Ми зараз готуємо розпорядження із забороною вимагати цю довідку в паперовому вигляді, якщо людина надає її в електронному. Звичайно ж, ми пояснюємо чиновникам, як перевіряти достовірність такого документа. Для цього на ньому є електронно-цифровий підпис», – пояснив Дмитро Дубілет.
Він підкреслив, що скоро всі довідки, які зараз видають у паперовому вигляді, переведуть в електронний формат.
З ініціативи голови області Валентина Резніченка Дніпропетровщина крок за кроком переходить в режим онлайн. На сьогодні доступні в електронному форматі понад півсотні послуг. Людям полегшили життя в оформленні субсидій, закордонних паспортів, видачі довідок про доходи, несудимість тощо. Зовсім скоро в електронний вигляд переведуть ще 45 послуг. Так само легко, в кілька натисків мишкою, держслужбовці переводятьі в електронний формат свої закупівлі. Всі Prozorro. ІТ-технології поступово стають буденністю для жителів регіону.