В ДНУ спростували інформацію про розслідування щодо ректора

26.11.2019 16:30   -
Автор:

В Дніпровському націнальному університеті спростовують інформацію про те, що нібито громадська організація «Антикорупційне бюро та люстраційний комітет» надала до головного управління Національної поліції України в Дніпропетровській області заяву про скоєння кримінального злочину з корупційними ознаками адміністрацією Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара та особисто його ректором М.В. Поляковим.
Про це повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ” з посиланням на заяву інформаційне-аналітичного агенства ДНУ.
Керуючись частиною 5 статті 62 Закону України «Про запобігання корупції», Антикорупційною програмою ДНУ та Положенням про уповноважену особу з питань запобігання та виявлення корупції, представниками ДНУ був направлений запит щодо підтвердження або спростування такої заяви.
6 листопада 2019 року університет отримав відповідь із Головного управління Національної поліції в Дніпропетровській області, в якому йдеться:
«Відповідно до наявних обліків та відомостей інформаційно-телекомунікаційної системи “Інформаційний портал Національної поліції України”, звернення громадської організації «Антикорупційне бюро та люстраційний комітет» про скоєння кримінального злочину з корупційними ознаками адміністрацією Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара та особисто його ректором М.В. Поляковим до чергової частини УОАЗОР або відділу документального забезпечення ГУНП в Дніпропетровській області не надходили».
У зв’язку з цим представники ВУЗу зазначили, що “чергова інформаційна атака проти Дніпровського національного університету імені Олеся Гончара та особисто ректора Миколи Полякова виявилася фейком”.
В той же час в ДНУ не коментують інші дані та факти, викладені в заяві громадської організація «Антикорупційне бюро та люстраційний комітет».