У міськраді створили департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур

11.05.2016 18:09   -
Автор:

У Дніпропетровській міській раді створено нову службу – департамент адміністративних послуг та дозвільних процедур, який опікується чотирма напрямками роботи: реєстрація фізичних осіб (виписка/прописка), права власності на нерухомість та інших майнових прав, реєстрація юридичних та фізичних осіб–підприємців, а також робота центру надання адміністративних послуг (ЦНАП).
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу Дніпропетровської міськради.
«Перші дві функції нещодавно передані законодавством від держави до компетенції органів місцевого самоврядування. Наприклад, раніше прописку можна було отримати у Міграційній службі, тепер – ця послуга надається нашим департаментом у районних радах. У Шевченківській райраді – для мешканців Шевченківського та Чечелівського районів, у Соборній райраді – для мешканців Соборного та Центрального районів, у Самарській райраді –для мешканців цього району, у Новокодацькій райраді –для мешканців Новокодацького району, в Індустріальній райраді – для мешканців Індустріального та АНД районів. Наразі працюємо над тим, щоб у Таромському відкрити такий відділ для обслуговування мешканців цього житлового масиву та частини Новокодацького району, оскільки територіально він є найбільшим, – сказав під час прямої телефонної лінії директор департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Андрій Пономарьов. Він також повідомив про зміни у строках реєстрації – якщо раніше законодавством надавався термін протягом 7 днів для виписки/прописки, то зараз – до 30 днів.
Читайте также: 17 июля в Днепропетровске будут выбирать человека на место Филатова.
Зареєструвати право власності та інше речове право на нерухомість можна у відділі департаменту, який знаходиться за адресою: вул. Старокозацька (Комсомольська), 56. «На сьогодні реєструвати право власності на нерухомість можна незалежно від місцезнаходження об’єкту по всій території області. Наприклад, у Дніпропетровську можна зареєструвати право власності на об’єкт, який знаходиться на території Дніпродзержинська або навпаки. Щодо реєстрації бізнесу або фізичної чи юридичної особи-підприємця, то принцип екстериторіальності діє по всій території України, тобто реєстрацію або внесення змін можна проводити незалежно від місцезнаходження організації, установи тощо. У Дніпропетровську це можна зробити за адресою: просп. Слобажанський, 42», – наголосив Андрій Пономарьов. Він додав, на сьогодні у ЦНАПі надають 128 видів адміністративних послуг. Замовляти адміністративні послуги можна в Центрі «Лівобережний» (просп. Слобожанський, 42, тел. 726-30-69) та «Правобережний» (просп. Д. Яворницького, 75, тел. 742-84-08).