У мерії Дніпра жорстко відповіли на інформаційні провокації з боку «Української правди»

13.04.2018 15:15   -
Автор:

Днями видання «Українська правда» опублікувало матеріал про проведення міськрадою Дніпра нібито монопольної закупівлі сміттєвозів за завищеними цінами. Для цього УП використала джерела з даними явно замовного характеру. У мерії Дніпра наголосили: інформація, наведена виданням, є неправдивою.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
Крім цього, не було враховано позицію іншої сторони, а це ставить під сумнів авторитет самої «Української правди». У відповідь на інформаційну провокацію виконувач обов’язків міського голови Дніпра Михайло Лисенко вимагає від видання відкорегувати поданий матеріал або ж підготуватися до юридично вагомих дій.
«Ця публікація порочить міську раду, нашого мера та мене особисто, адже я займався цими закупівлями. Цей матеріал зроблено на догоду одній з компаній, що намагалася продати нам китайську техніку, якій треба прикручувати колеса. На цю інформаційну кампанію буде відповідна реакція мера Бориса Філатова, який нині перебуває у відрядженні. Думаю, він назве імена. Щодо рішень про проведення тендерів, то вони блокуються Антимонопольним комітетом», – сказав в. о. міського голови Дніпра Михайло Лисенко.

Контракт міськради Дніпра на придбання 15 сміттєвозів у лізинг перевірила, зокрема, служба безпеки державного ПриватБанку.
Вартість машин становить 78,9 млн грн. Протягом двох тижнів у фінустанові аналізували ціну кожної одиниці спецтехніки й вивчали пропозиції інших постачальників.

Сміттєвози, які закуповує міська рада Дніпра, 2018 року випуску. При цьому деякі моделі, зокрема, машини для миття контейнерів, у місті використовуватимуть уперше. У вартості враховано, зокрема, встановлення додаткових гідравлічних приладів, ковшів й інших опцій. Водночас у так званих розслідуваннях вказані ціни на моделі кількарічної давнини, які залишалися на складах. Офіційні прайс-листи з вартістю спецмашин надав директор підприємства «Автек» Сергій Кобилінський.
У матеріалах ЗМІ компанія «Автек» нібито пропонує найнижчі в країні ціни. Та насправді, за інформацією офіційного дилера Ford Trucks, вартість спецтехніки відповідної комплектації – майже на 5 млн грн більша за ту, що передбачає наявна лізингова пропозиція. Це – фактична економія бюджетних коштів.


Нові сміттєвози у Дніпрі мають з’явитися вже в середині червня.
Раніше мер Дніпра Борис Філатов неодноразово заявляв, що компанія-монополіст «Дніпрокомунтранс» часто саботувала прибирання сміття у місті, вимагаючи підняти тарифи. Нині у Дніпрі завдяки зусиллям мера фіксована вартість послуги вивезення відходів є однією з найнижчих в Україні. При цьому «Дніпрокомунтранс» стрімко втрачає позиції на ринку, адже його технічні та технологічні потужності застаріли ще кілька років тому. За словами Михайла Лисенка, враховуючи всі фактори, у мерії ухвалили непросте рішення про створення державної компанії для роботи з відходами. Вона буде повністю підпорядкована міській раді.
Із 1 травня договір з «Дніпрокомунтрансом» буде розірваний. У мерії також залучатимуть до вивезення відходів підрядні організації.