У Дніпропетровську відбудеться акція «Онуки — дідам: ви перемогли – ми переможемо!»

06.05.2015 21:39   -
Автор:

9 травня за ініціативи Фонду оборони країни у Дніпропетровську відбудеться акція під назвою «Онуки — дідам: ви перемогли – ми переможемо!». Захід, присв’ячений до 70-річчя перемоги над нацизмом, заплановано як данину пам’яті усім загиблим у Другій світовій війні та під час війни на Сході України.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посиланням на прес-службу фонду.
До участи у заході залучаються усі небайдужі мешканці Дніпропетровщини. Збір учасників патріотичної акції — з 10:00 до 11:00 біля пам’ятника генералу Пушкіну (перехрестя пр. Гагаріна та пр. Карла Маркса, танк).
Як повідомив член наглядової ради Фонду оборони країни Геннадій Корбан, колонна, що складається з ветеранів антитерористичної операції, громадських активістів, волонтерів та інших громадян Дніпропетровська і області, пройде від пам’ятника генералу Пушкіну до монумента Вічної Слави, де відбудеться покладання квітів до Вічного вогню. Після цього учасники акції вшанують пам’ять загиблихукраїнців біля меморіалу на Алеї Героїв. «Головна ідея акції — показати зв’язок поколінь: тих, хто воював у Другій світовій, і тих, хто сьогодні приймає участь у бойових діях в Донбасі», — зазначив Геннадій Корбан.
Він також підкреслив, що ніякої політичної складової у цьому заході не буде. Учасники нестимуть лише прапори України та добровольчих і військових підрозділів, квіті та портрети загиблих героїв.
Читайте також: 9 мая на Фестивальный причал горсовет пригласил только “Оппоблок”?