У Дніпропетровську проведуть флеш-моб про залежність партій від олігархів

16.11.2015 14:53   -
Автор:

17 листопада у Дніпропетровську, на Європейській площі, відбудеться флеш-моб «НЕ/ЗАЛЕЖНІ ПАРТІЇ» в рамках Всеукраїнської кампанії «Стеж за грошима».
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на організаторів.
«Цілі акції:
– Привернути увагу громадськості, політиків, ЗМІ до необхідності впровадження Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання і протидії політичній корупції» (Закон про державне фінансування політичних партій);
– Показати громадянам України переваги державного фінансування партій;
– Спонукати Президента України підписати Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запобігання і протидії політичній корупції» (Закон про державне фінансування політичних партій).
Герої акції:
– «Незалежна партія» – громадянин з табличкою «Незалежна партія», що підходить до громадян і задає питання «Чим можу бути вам корисним?», «Які проблеми міста вас турбують?» та ін.., і розяснює перевагидержавного фінансування політичних партій.
– «Помічник незалежної партії» – збирає підписи під зверненням громадян до Президента України з вимогою підписати Закон, роз’яснює пріорітетпереваги державного фінансування політичних партій.
– «Олігарх» – людина в масці, яка вигулює свої «залежні партії» у вигляді різних домашніх тваринок.
– «Залежні партії» – домашні тваринки учасників акції – собаки, коти, морські свинки, кролики, пітушки і т. д. на коротких повідках з надписом «Залежна партія», – зазначається у анонсі заходу.
Також цей флеш-моб проведуть на центральних площах ще у чотирьох містах України.
«З 12.00 до 14.00 усі герої гуляють по площі міста серед громадян, кожен виконуючи свою функцію.
По завершенню акції о 14:30 активісти з усіх міст, де проходить флеш-моб, надішлють в Адміністрацію Президента звернення з підписами громадян з вимогою підписати закон.
На захід запрошуються активні громадяни та журналісти. Приводьте з собою своїх домашніх улюбленців», – кажуть організатори.
Деталі щодо організації акції у м. Дніпропетровськ: 093-936-96-97, Ольга
Довідково:
Кампанія «Стеж за грошима» втілюється Всеукраїнською ініціативою «Активна Громада» та Громадським Рухом «ЧЕСНО» у партнерстві з Національним Демократичним Інститутом Міжнародних Відносин за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Чорноморським фондом регіонального співробітництва. Завданням кампанії є привернути увагу громадськості до питання грошей у політиці та прозорості фінансування політичних партій.