У Дніпропетровську обговорили громадський контроль за місцевими бюджетами

17.03.2015 13:13   -
Автор:

У Дніпропетровську в рамках проекту “Київський діалог” відбулася зустріч політичних експертів, чиновників та громадських діячів. Тема дискусії — “Громадський контроль за місцевими бюджетами”, передає 9 канал.
Третьго березня Президент України Петро Порошенко затвердив закон “Про відкритість використання публічних коштів” ухвалений Верховною Радою 11 лютого. Але закон вступить у силу, лише через рік, кажуть експерти. Головна особливість закону — це створення інструменту громадського контролю за використанням бюджетних коштів.
Видатки органів державної влади, місцевого самоврядування, державних та комунальних підприємств будуть публікуватися на єдиному порталі в мережі інтернет, доступ до якого безкоштовний. З цього приводу 13го березня у Дніпропетровську в рамках проекту “Київський діалог” відбулася друга зустріч політичних експертів, чиновників та громадських діячів. Обговорювалися питання можливостей та реалій створення справді прозорих муніципальних бюджетів.
«Цей закон передбачає публікацію транзакцій єдиного казначейського рахунку, інформація дозволить будувати інструменти візуалізації, щоб видатки були зрозумілими пересічним громадянам», – заявив експерт Центру політичних студій та аналітики Володимир Тарнай.
Читайте також: «Краще разом» – общественники Днепродзержинска объединились для влияния на власть
«Просто знати, куди витрачаються бюджетні кошти, мені здається недостатнім. Головна мета – це можливість впливати на формування бюджетних запитів, тобто, куди витрачатимуть кошти. Також важливим є контроль за їхнім використанням, куди в подальшому вони рухаються», – зазначив заступник голови Громадської ради при виконкомі Дніпропетровської міськради Максим Семенов.
Читайте також: Горсовет впервые опубликовал информацию о коммунальных предприятиях