У Дніпропетровську депутатам допомагатиме громадськість

11.03.2016 10:42   -
Автор:

У Дніпропетровську презентували проект по створенню громадських робочих груп. Суть проекту – у створенні громадської робочої групи при кожній профільній депутатській комісії. Кожна з цих груп матиме змогу пропонувати комісіям свої проекти, шукатиме шляхи вирішення проблемних питань. Депутати розглядатимуть пропозиції профільних комісій, можуть також виносити їх на розгляд міськради.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ» з посиланням на прес-службу міськради.
«До таких груп можуть входити громадські активісти, депутати, профільні спеціалісти та просто небайдужі містяни. Але наголошую, що учасниками цих робочих груп можуть бути лише дніпропетровці. Не можна буде також одночасно перебувати у складі декількох робочих груп. Вирішуйте, у якому питанні ви експерт та долучайтеся до роботи», – сказав заступник директора ОО «Інститут реформ та інновацій» Антон Андрієнко.
Він також зазначив, що для того, аби робоча група могла працювати кворум не потрібен. «Навіть якщо із 20 членів робочої групи прийдуть на засідання 5 людей, вони теж зможуть приймати рішення. Оскільки відбору до робочих груп немає, ми розуміємо, що деякі люди самі з часом відсіюватимуться», – додав Антон Андрієнко. Аби уникнути розмов про кишенькових громадських активістів кожна робоча група сама вирішуватиме, хто у них буде головуючим. До речі, саме керівник робочої групи і буде передавати ідеї на розгляд комісії. Антон Андрієнко висловив думку, що такі робочі групи зроблять владу більш прозорою і відкритою та будуть гарним механізмом взаємодії влади з громадськістю.
Депутат міської ради Анастасія Староскольцева зазначила, що як член бюджетної комісії, вона рада ініціативі створення робочої групи. «Ми засідаємо кожного робочого дня, аби швидко прийняти бюджет. Питань на розгляд нашої комісії виноситься безліч, тож ми б не відмовились від допомоги робочої групи», – сказала Анастасія Староскольцева. Вона висловила сподівання, що таку ініціативу колеги-депутати підтримають вже на найближчій сесії.
Читайте также: Комиссия горсовета по этике жалуется на Филатова и Санжару.