У Дніпропетровській області створять суспільне телебачення

16.10.2014 14:59   -
Автор:

Питання створення в Україні суспільного телебачення на базі Першого Національного каналу, а згодом й громадського телебачення в регіонах розглядалося під час засідання Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення, яке пройшло у Дніпропетровській ОДА.
Про це повідомляє видання «ГЛАВНОЕ».
Як розповів голова Національної ради Юрій Артеменко, в Україні вже зроблені перші кроки для створення на базі Першого Національного каналу суспільного телебачення, яке розповсюджується на всю країну. Зокрема, оголошено набір членів Наглядової ради України.
«Це представники громадських організацій, які працюють в сферах культури, медіа, спорту, освіти. Вони оберуть голову ради, іншими словами – керівника суспільного телебачення. Ми очікуємо, що команда буде сформована до 1 січня 2015 року, і суспільне телебачення запрацює. Буде змінена не просто назва, а контент», – сказав Юрій Артеменко.
Також паралельно в областях країни буде створюватись й громадське телебачення за рахунок звільнених частот. Воно буде фінансуватись за рішенням депутатів обласної ради з обласного бюджету. Та визначати його політику мають члени Наглядових рад на місцях.
«Політику мають визначати не депутати, не мер, не губернатор, а члени ради. Це представники громадських організацій регіону. А в Дніпропетровській області дуже багато людей, якими пишається Україна», – сказав Юрій Артеменко.