У Дніпрі ще багато вулиць носять назви міст країни-загарбника, – експерт

07.11.2016 11:15   -
Автор:

Голова Дніпропетровської обласної організації «Всеукраїнське товариство «Просвіта» імені Тараса Шевченка» Сергій Довгаль вважає, що процес декомунізації в області пройшов в дещо спотвореній формі.
Про це він заявив в ексклюзивному коментарі Інтернет-виданню «Днепр. Главное».
«Про завершення процесу декомунізації говорити ще зарано. Незважаючи на те, що у нас офіційно перейменовані вулиці, площі і назви міст, цей процес має набрати нових вимірів. Оскільки комуністична ідеологія виникла не сама по собі, вона є похідною від російської імперської ідеології. Тобто ця ідеологія спрямована на те, щоб завоювати інші території такою штучно створеною державою як Росія. Під цю ідеологія була підлаштована і комуністична ідеологія. У нас вже нема Леніна, Карла Маркса, Карла Лібкнехта, але потрібно позбавитись комуністичного імперського минулого і зажити новим життям у новій, незалежній Україні. Треба задуматись, що у місті багато вулиць носять назви Тверська, Новосибірська, Томська и т.д. Тобто, носять назви міст країни-загарбника.
Читайте также: Переименование Днепропетровска стоит предпринимателям почти 1 тыс. грн, – юрист.
У нас процес декомунізації у багатьох випадках відбувся в спотвореній формі. Наприклад, у місті Кривому Розі проспект Дзержинського перейменували на проспект Героїв-підпільників. Яких Героїв-підпільників? Це знову радянські герої, нова ширма. Так само виникло багато запитань і до перейменування міста Дніпропетровська. Хоча ми всі кажемо Дніпро, але ця назва не відмежовує нас від минулого. Ця назва не українська, вона іранська. Тому ми завжди виступали за те, що місто тільки тоді буде українським, коли буде носити назву Січеслав. Тому зараз зарано ставить крапку», – сказав він.
Читайте также: На Днепропетровщине пройдет повторная декоммунизация.