У Дніпрі повинен бути свій Парк тоталітарного періоду, – Кострюкова

05.12.2016 12:10   -
Автор:

Кандидат філософських наук, викладач логіки і філософії Дніпровського національного університету ім. О. Гончара Людмила Кострюкова вважає, що у Дніпрі повинен бути свій Парк тоталітарного періоду.
Про це вона розповіла в ексклюзивному коментарі Інтернет-виданню «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
«З пропозицією створити подібний парк ми зверталися ще до представників колишньої влади у 2014-2015 роках. Щоб не було вандалізму, стихійного знищення пам’яток. Навіть збирались поїхати подивитися місця, які для цього підходять. Але далі були вибори за виборами, і стало не до цього. Я вважає необхідним створення Парку тоталітарного періоду або іншого подібного проекту у Дніпрі. Є Закон про декомунізацію. Його необхідно виконувати, але цивілізовано. Можна зібрати колишні пам’ятки комуністичної доби, наприклад, у колишньому парку ім.. Дружби народів. Чудове місце. Його можна впорядкувати, і нехай люди, які поважають своїх лідерів, там їм поклоняються. Такий Парк повинен бути у демократичному місті демократичної країни», – сказала вона.
Нагадаємо, що у Дніпрі планують створити історико-музейний комплекс «Парк тоталітарного періоду», експозицію якого складуть демонтовані пам’ятники та символи радянської епохи.