У Дніпрі можуть з’явитися двомовні адресні вказівники

31.10.2016 14:30   -
Автор:

Заступник міського голови Дніпра Михайло Лисенко провів першу робочу нараду з дизайнерами, яким запропоновано розробити проекти нового вигляду адресних вказівників вулиць міста.
Про це повідомляє Інтернет-видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ»з посиланням прес-службу міськради.
31 жовтня в кабінеті посадовця зібралися п’ятеро дніпровських розробників стилю. Запрошення всім охочим дизайнерам долучитися до спільної роботи Михайло Лисенко напередодні розмістив на своїй сторінці в соцмережі. «Треба спільно розробити дизайн. Потрібне єдине, консолідоване рішення. Я довіряю вам і сподіваюся на плідну співпрацю, результат якої сподобається всім мешканцям міста», – зазначив Михайло Лисенко. Посадовець також розповів про власне бачення адресних табличок. На думку Михайла Лисенка, у центральних і спальних районах міста, а також у приватному секторі таблички мають відрізнятися за стилем.
Відмінність може полягати в розмірі, кольорі або в зображенні тієї чи іншої частини міста на вказівниках. Основна вимога – текст таблички має добре читатися навіть на відстані. Разом з тим, під час робочої наради попередньо визначили, що вказівники будуть металевими. Дизайнери також наполягають на написанні назв вулиць двома мовами – українською та англійською. Також при розміщенні адресних табличок на будинках враховуватимуть розташування будівель щодо доріг.