У Дніпрі героям вручили нагрудні знаки за взяття і утримання Савур-Могили (ФОТО)

19.10.2015 10:42   -
Автор:

З ініціативи політичної партії «УКРОП» почесні нагороди отримали бійці і командири рот і підрозділів, які брали участь в обороні Савур-Могили. Через більше року з моменту закінчення боїв за стратегічну висоту, 104 нагрудних знака знайшли своїх героїв.
Про це повідомляє видання “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” з посилнням на прес-службу політсили.
– Савур-Могила – це ще дуже свіжа рана. І я думаю, вона буде боліти ще дуже довго. Люди вдячні за те, що їх не забувають. Насправді, зараз картина виглядає так, що поки люди знаходяться в АТО, вони потрібні. А далі – це просто відпрацьований матеріал, який кидається напризволяще. Тому родичі і побратими бійців схвально ставляться до таких заходів. Потрібно, щоб їх було якомога більше. Це думка і самих бійців і їхніх сімей, – розповів лідер політичної партії «УКРОП» Борис Філатов.
Церемонію нагородження провели до Дня захисника України. У цей день почесні відзнаки, заслужені кров’ю і відвагою, отримали 14 бійців. Ще 15 нагород вручили посмертно. За загиблих героїв ордени отримали їхні діти, батьки і близькі друзі. До цього ще 75 нагород були вручені бійцям у їх підрозділах.
Старший лейтенант двадцять п’ятої парашутно-десантної бригади Максим Гарманов – один з тих, хто отримав волонтерський нагрудний знак за взяття і утримання Савур-Могили. Разом з побратимами 25-річний боєць пройшов Савур-Могилу, Дебальцеве і Вуглегірськ. Сьогодні він демобілізований і вже повернувся на колишню роботу – в юридичну практику. Своєю нагородою Максим пишається, адже така відзнака у нього перша. Свою нагороду боєць вважає справжнім народним визнанням його подвигу. – Ця нагорода для мене означає багато чого. Це перша моя волонтерська нагорода. Це визнання людей і народу наших подвигів. Мені дуже приємно. Я пишаюся цим, – сказав Максим Гарманов.
Для молодшого сержанта тієї ж 25-ї бригади Віктора Белькова нагрудний знак став символом пам’яті про загиблих побратимів. – У першу чергу, це пам’ять про загиблих хлопців. Про пацанів, які не повернулися в свої сім’ї. До матерів і дітей. За цілий рік в нашому підрозділі загинуло дуже багато солдатів. За статистикою з п’яти десантних частин 25-а бригада зазнала найбільших втрат. Хотілося б, щоб держава і вищі чиновники не забували про нас. Про тих, хто віддав своє життя за цілісність і суверенітет своєї країни, за мир, – розповів Віктор Бельков.