Стратегічна сесія в Дніпрі зібрала кількасот активістів, політиків та експертів (ВІДЕО)

28.09.2015 09:06   -
Автор:

Громадянська платформа «Нова Країна» 27 вересня провела чергову стратегічну сесію, цього разу в Дніпрі. Кількасот громадських активістів, експертів, підприємців, діячів культури протягом дня визначали пріоритетні напрямки розвитку регіону, те, що заважає людям жити, те, що влада, громадськість і бізнес разом можуть вирішити.
Про це йдеться у сюжеті “Громадського ТБ Дніпро“.
«Класичний розвиток наших міст і сіл за тими методами, які були протягом 70 років радянської влади і потім 20 років незалежної, але пострадянської України, сьогодні не працюють, — вважає координатор Громадянської платформи «Нова Країна» Валерій Пекар. — Сьогодні потрібні нові підходи, нові ідеї. Нам ніде їх узяти, крім як в голові у людей. Завдання політиків — узяти ці ідеї, вийти до людей і сказати, що вони готові їх реалізувати. А потім узяти і реалізувати».
Як зазначив радник голови Дніпропетровської ОДА Юрій Голік, така стратегічна сесія необхідна місту, оскільки дає можливість керівникам області зрозуміти, які питання турбують громадськість.
«Губернатор взяв на себе обов’язок за максимально короткий термін втілити все, що буде придумане на цій сесії. Ми готові викласти весь план у відкритий доступ, оголосити терміни, відповідальних — і потім самі заходьте на сайт облдержадміністрації, дивіться на статус, як це виконується», — говорить Юрій Голік.