Родичі Тимошенко фінансують “Батьківщину” та живуть в борг

21.08.2018 09:15   -
Автор:

За 2016-2017 роки в Дніпропетровський обласний осередок партії “Батьківщина” вносили десятки тисяч гривень родичі Тимошенко. Кошти також давали місцеві партійці. Депутат, який не мав доходів у минулому році, заборгував мільйон і при цьому пожертвував майже 50 тис. грн.
Про це пише Антон Філіппов, аналітик ЧЕСНО, ГО ЦентрUA, повідомляє інтернет-видання “ДНІПРО. ГОЛОВНЕ“.
Сама Тимошенко як голова партії не робила внесків взагалі. Це порушення статуту партії, згідно з яким члени повинні сплачувати внески на користь політсили.
Серед партій, які представлені в Дніпровській міській та Дніпропетровській обласній радах, абсолютним лідером за обсягами грошових внесків від громадян та організацій є ВО “Батьківщина” — 1,6 млн грн.
Дніпропетровську обласну організацію “Батьківщина” активно фінансують родичі Юлії Тимошенко. Тітка Тимошенко Антоніна Ульяхіна є незмінною головою облорганізації партії з 2005 року. Вона зробила лише один внесок — 10 тис. грн. Хоча її дохід за минулий рік становив майже 1 млн грн. Сім’я доньки Антоніни Ульяхіної Тетяни Шарапової виявилася більш щедрою.

Донька Шарапових, двоюрідна племінниця Юлії Тимошенко Кристина Резворович — співзасновниця ТОВ “Сервіс А” разом із дочкою Юлії Тимошенко Євгенією. Її чоловік Владислав Резворович працює заступником голови Шевченківської райради у м. Дніпрі й очолює парторганізацію цього району.
Минулого року сім’я Резворовичів направила на Дніпропетровську облорганізацію “Батьківщина” 13% свого річного доходу — майже 23 тис. грн.
Читайте також: Как днепропетровская “Батькивщина” готовится помочь Юлии Тимошенко?
Внески в облорганізацію партії Резворовичі робили попри те, що самим грошей явно не вистачає, бо доводиться брати кредити. Згідно з декларацією, і Резворович, і двоюрідна племінниця Тимошенко у минулому році брали позики в банку.

Як виявив рух ЧЕСНО, кошти на рахунки партії заводили від імені людей, які навіть не підозрювали про це. Партія просто скористалася їхніми персональними даними, що є порушенням закону.
Великі внески на партію роблять представники бізнесу, депутати та їхні помічники. Найбільше внесків зробив підприємець Максим Шендрик — 67 350 грн. Він торгує хлібобулочними і кондитерськими виробами.
Давайте я не буду відповідати, я просто не знаю, з ким я розмовляю. Те, що ви журналіст… І я можу сказати, що я — президент”, — прокоментував Шендрик. Але підтвердив, що є членом “Батьківщини”.

Майже 50 тис. грн. внесків за два роки зробив Володимир Володимирович Хорішко. Очевидно, що йдеться про депутата Дніпропетровської облради від “Батьківщини”. Його батько, власник холдингу “Агро-Союз” Володимир Хорішко, у минулому році став головою Зайцівської об’єднаної територіальної громади у Синельниківському районі Дніпропетровщини.
Хорішко-молодший володіє низкою фірм, але у 2017 році, судячи з його декларації, в нього взагалі не було доходів. Більше того, станом на кінець минулого року депутат облради мав борг Соколову Микиті Михайловичу на суму більше 1 млн грн. Людина з такими ж ПІБ є помічником Володимира Хорішко.Микита Соколов — син Михайла Соколова, очільника Миколаївської обласної парторганізації, і депутат Миколаївської облради від партії “Батьківщина”.
Читайте також: В Днепре охрана Юлии Тимошенко разогнала пикет против нее (ФОТО)
Колега Хорішка по фракції, депутат Дніпропетровської облради від “Батьківщини”, заступник директора фермерського господарства “Овен” Дмитро Зубрій перерахував Дніпропетровській облорганізації “Батьківщини” 42 тисячі гривень. Його помічник Микола Буртин вніс майже 27 тис. грн.

Крайній — Микола Буртин, поряд із ним — депутат Дмитро Зубрій
Трохи менше за Зубрія — майже 41 тис. грн. — перерахував іще один депутат облради від “Батьківщини”, директор ПСП “Каспій” Гілал Ісаєв. Підприємство, яким він керує, перерахувало в облорганізацію за два роки найбільше — 91 тис. грн.

Щедрі внески — щедра реклама на сайті партії: “ПСП “Каспій” є одним із кращих на Дніпропетровщині”
Депутат Дніпровської райради та керівник “Батьківщини” Дніпровського району Віктор Міщенко за два роки вніс 38,5 тис. грн. Він теж підприємець у сфері сільського господарства — гендиректор ТОВ “Агроспецпереробка”.
26,5 тис. грн. перерахувала за два роки Олена Малютіна, керівниця Центральної районної в місті Дніпрі організації ВО “Батьківщина”. Вона також отримала від партії 2898 грн. за річну оренду приміщення.
Майже стільки ж внесла Марина Сергіївна Круподер. Очевидно, що це донька Сергія Круподера, помічника депутата Верховної Ради від “Батьківщини” Івана Кириленка. Сергій Круподер та його дружина Тетяна за два останні роки направили в Дніпропетровську облорганізацію партії Тимошенко 17 300 грн.
Більше половини своєї зарплати, отриманої у 2017 році, — 24 тис. грн. — вніс у минулому році до облорганцізації ВО “Батьківщина” Ігор Гура, депутат Солонянської районної ради від партії Тимошенко. Він отримав 235 тис. грн. спадщини. Тобто приблизно десятину спадщини він перерахував в облорганізацію своєї партії.
Нагадаємо, нещодавно ЧЕСНО оприлюднив розслідування щодо партії “Батьківщина”, в якому йшлося про те, що партія задекларувала 7,5 мільйонів грн пожертвувань від громадян, але часто фальсифікує походження цих коштів.