Підвищення кварплати у Дніпрі дасть поштовх розвитку ОСББ, – “Самопоміч”

02.04.2018 10:30   -
Автор:

Дніпровська партія “Самопоміч” не планує акцій протесту проти підвищення кварплати, натомість партійці вважають, що ця ситуація дасть поштовх розвитку ОСББ у місті.
Про це в спеціальному коментарі інтернет-виданню “ДНЕПР. ГЛАВНОЕ” розповів голова міської організації партії Андрій Толстих.
“Ми переконані, що мітингуванням неможливо якісно для себе змінити вартість квартирної плати. Навпаки, така ситуація дає зайвий привід нарешті взяти управління своє власністю у свої ж руки. Коли людям не подобається те, що їм пропонує влада, а саме діючі тарифи за послуги, то Закон дає чудову змогу виправити це. І приклад роботи багатьох ОСББ доводить, що тариф може бути набагато меншим, а будинок буде отримувати набагато більше”, – наголосив він.
Читайте также: Партия “За життя” в Днепре против повышения кварплаты, но добиваться отмены не будет
Дніпровська «Самопоміч» займається просвітницькою діяльністю – підказує законні кроки створення ОСББ або як змінити постачальника послуг, допомагає в оформленні заявок від мешканців на міські програми співфінансування. Серед членів партії є чудові керівники ОСББ, мешканці чиїх будинків вже відчули результат самокерування – заощадження та геть інші умови життя, розповіли у політичній силі.
“Сьогодні міський Департамент з питань енергоефективних технологій та ініціатив впроваджує Програму «Енергоефективна оселя» або, як називають у народі, «Теплі кредити». Суть механізму полягає у тому, що з міського бюджету відшкодовується позичальникам частина кредитних коштів, залучених рішенням співвласників (членів для ЖБК) або власника одноквартирного/двоквартирного житлового будинку на придбання енергоефективного обладнання. Також у програмі має можливість приймати участь ОСББ. В рамках цієї Програми міський голова вже підписав меморандум із чотирма державними банками”, – зауважив Андрій Толстих.
Читайте также: Оппоблок будет добиваться отмены повышения кварплаты в Днепре, – Наталья Начарьян