Перейменувати сквер Леніна у Дніпропетровську вже намагались п’ять разів (ВІДЕО)

17.03.2015 09:37   -
Автор:

Сквер імені Володимира Леніна у Дніпропетровську знову збираються перейменувати. Цього разу — на сквер Героїв АТО.Цей сквер знаходиться у самому центрі міста, історики називають його зачарованим. Спроб перейменувати сквер Леніна було п’ять. Востаннє йому хотіли присвоїти ім’я головного тренера футбольного клубу “Дніпро” Євгена Кучеревського.
Про це йдеться у сюжеті Телеканалу 24.
Поряд знаходиться алея пам’яті Небесної Сотні. Утім — не все так просто. Переважна більшість опитаних дніпропетровців вшановують пам’ять воїнів у інший спосіб і проти такого перейменування.
Місяць тому активісти міста знову виступили з новою ініціативою. Пропонують назвати сквер імені Героїв АТО. Прихильники ідеї збирають підписи. Відповідне звернення ініціатори вже направили до управління архітектури міської ради, а найближчим часом планують проводити громадські слухання.
Є й ті, хто вважає, що гроші, які мали б виділити на фінансування проекту, могли б піти на щось більш корисне. Чи перетвориться сквер Леніна у сквер героїв АТО стане відомо найближчим часом. Рішення, як і бюджет, мають ухвалити депутати на сесії міськради.
Читайте також: Южмашевцы решились на «радикальные» меры – выйдут на марш