Облрада виділяє сотні тисяч гривень на неіснуючі речі?

15.06.2015 10:00   -
Автор:

Дніпропетровський громадський активіст Сергій Філіпенко у своєму блозі ХТО ЗАРОБЛЯЄ НА «ДЕЦЕНТРАЛІЗАЦІЇ» заявив, що подав інформаційний запит до облради про географічне розташування Обласної дошки інформації.
«Відповідь, яку ми отримали у визначений законом термін, здивувала своєю відвертою некомпетентністю її підписанта – виконуючої обов’язки голови обласної ради Тетяни Федорівни Дацько. Цитата, як підтвердження вищезазначеного: «…обласна рада відмовляє в задоволенні Вашого запиту, оскільки відповідно до своєї компетенції не володіє інформацією, яка запитується», – зазначає громадський активіст.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
При цьому Сергій Філіпенко нагадав, що два тижні тому, під час чергової сесії Дніпропетровської обласної радиї, було внесено зміни (додатком) до кошторису «Програми розвитку місцевого самоврядування у Дніпропетровській області на 2012-2017 роки», підписаного Тетяною Дацько.
«Ця «програма децентралізації», крім багатьох інших «веселих» пунктів містить пункт про «підтримання в належному стані Обласної дошки інформації», на що з обласного бюджету виділяється 615 тисяч народних гривень (на 2012 рік – 345,0, 2013 рік – 45,0, 2014 рік – 90,0, 2015 рік – 45,0 та 2016 рік – 90,0).
Для мешканців Дніпропетровська і пані Дацько нагадаємо, що інформаційна дошка Дніпропетровської обласної ради географічно знаходилась на розі проспекту Кірова та проспекту Пушкіна. Пам’ятаєте? Сірий цегляний паркан з декоративною «шубою», ялинки, квіти, травичка, зірочки героїв праці, мапа області і тому подібне. Так ось, у 2013 році, цю дошку (по-суті цегляний паркан) було демонтовано, а на її місці з’явився музей «Парк ракет», урочисте відкриття якого відбулося 29 жовтня 2013 року напередодні Революції гідності», – пише Філіпенко.
Читайте також: ТОП-10: депутаты Днепропетровского областного совета