На Дніпропетровщині думають інтегрувати переселенців у місцеві громади

15.06.2015 09:10   -
Автор:

16 червня, об 11.00 у прес-клубі Дніпропетровської обласної організації НСЖУ говоритимуть на тему: «Як на Дніпропетровщині сприятимуть інтеграції внутрішньо переміщених осіб у місцеві громади?». До обговорення можуть долучитись громадські активісти.
Про це повідомляє видання «ДНЕПР. ГЛАВНОЕ».
З початком конфлікту в Україні рік тому примусове переміщення осіб стало одним із його руйнівних наслідків. Сьогодні Дніпропетровськ є основним пунктом призначення людей, які тікають від бойових дій на Сході України, і вже прихистив близько 80 тисяч внутрішньо переміщених осіб (ВПО). Чимало з них планують залишитися в області і вже осіли у малих та середніх містах.
Щоб посилити спроможність місцевих громад, районних та міських органів влади та ВПО у розбудові конструктивних відносин для сприяння згуртованості громадян та зменшення напруги через підтримку інтеграції ВПО у Дніпропетровській області, громадська організація «Центр підтримки громадських і культурних ініціатив «Тамариск» почала реалізацію нових проектів.
Якою на сьогодні є ситуація з переселенцями на Дніпропетровщині? Які зовнішні та внутрішні виклики постають перед громадою? Як налагодити діалоги між органами місцевої влади, ВПО та громадою? Як підтримати внутрішньо переміщених осіб і зменшити напругу, що пов’язана з інтеграцією ВПО у Дніпропетровській області? Які освітні програми для громадських організацій, ініціативних груп, що працюють з переселенцями, допоможуть ефективно впроваджувати демократичні зміни на місцевому рівні у Дніпропетровській області?
На ці та інші питання відповідатимуть:
– Тетяна Карельська, директор громадської організації «Центр підтримки громадських і культурних ініціатив «Тамариск»;
– Владислав Макаров, радник голови Дніпропетровської ОДА з питань внутрішньо переміщених осіб;
– Олександр Мітьков, головний спеціаліст відділу соціально-економічного розвитку територіальної і комунальної власності виконкому Дніпропетровської районної ради;
– Ірина Дєльцова, прес-секретар Центру допомоги переселенцям «Допомога Дніпра»;
– Лариса Скрипченко, керівник громадської організації «Хто як не я».
Читайте також: ТОП-5: общественные организации Днепропетровщины
ЦПГКІ «Тамариск»розпочинає реалізацію проектів:
«Розбудова партнерства для зменшення наслідків конфлікту у Дніпропетровському регіоні» за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID)
«Українська регіональна платформа громадських ініціатив» за фінансової підтримки Європейської Комісії в Україні.